Chris Evans

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Chris Evans

Evans 2020-yilda
Tugʻilishi
Christopher Robert Evans

13-iyun 1981-yil (1981-06-13) (40 yosh)
Fuqaroligi AQSH bayrogʻi AQSh
Kasbi Aktyor
Faoliyat yillari 1997—hozirgacha
Qarindoshlari
  • Scott Evans (akasi)
  • Mike Capuano (amakisi)

Christopher Robert Evans[1] (talaffuzi: Kristofer Robert Evans; 13-iyun 1981-yilda tugʻilgan) — amerikalik aktyor. U oʻzining Marvel Kinematografiya Koinoti (MKK) filmlaridagi Kapitan Amerika roli bilan mashhurdir. U oʻz karyerasini 2000-yilda ishlangan Opposite Sex televizion serialida boshlagan. Evans, shuningdek, Marvel Comics nashriyotidan tushirilgan Human Torch personajini Fantastik toʻrtlik va uning davomi boʻlmish Fantastik toʻrtlik: Kumush syorfer bosqini (2007) filmlarida jonlantirgan. 2013-yildan boshlab u Janubiy Koreyada olingan Snowpiercer filmida suratga tusha boshladi. 2015-yilga kelib film olamida ancha shuhrat qozongan Evans oʻzining rejissorlik mahoratini Before We Go filmida sinab koʻrdi. 3 million dollarlik xarajat bilan olingan film salkam 400 million dollar foyda keltirdi.

U koʻplab MKK filmlarida, jumladan Birinchi qasoskor (2011), Birinchi qasoskor: Qish askari (2014), Birinchi qasoskor: Qarshilik (2016), Qasoskorlar (2012), Qasoskorlar: Ultron davri (2015), Qasoskorlar: Abadiyat jangi (2018) va Qasoskorlar: Intiho (2019) kabi filmlarda Steve Rogers / Kapitan Amerika personajini jonlantirgan. Uning Marvel filmlaridagi roli ortidan jahondagi eng yuqori haq toʻlanadigan aktyor oʻlaroq qayd etilgan.[2]

Hayoti va taʼlimi[tahrir]

Evans AQSHning Boston shahrida tugʻilgan, bolalik yillari esa Sulbury shaharchasida oʻtgan. Otasi Robert Evans tish shifokori, onasi Lisa (Capuano) rsa Concord yoshlar teatrida sahnalashtiruvchi rejissor boʻlgan. Evansning ikki singlisi va bir ukasi bor. Evans katolik oilada katta boʻlgan. Shunday boʻlsada Buddizim falsafasiga qiziqadi.

Evans Lincoln-Sudbury mahalliy oʻrta maktabini tugatgach, New Yorkga koʻchib borib, Lee Strasberg teatr va film institutiga qatnay boshlagan.

Shaxsiy hayoti[tahrir]

Evans 2001-yildan 2006-yilgacha Jessica Biel bilan ishqiy munosabatda boʻladi. 2007-yildan esa Minka Kelly bilan oxirgacha davom etmagan ishqiy munosabatda boʻladi. Kelly bilan 2012-yilning sentabr oyidan yana birga boʻlishadi. Ammo 2013-yilning oktabriga kelib yana ajralishadi. 2016-yil iyunidan 2017-yil boshiga qadar Evans aktrisa Jenny Slate bilan uchrashishdi. Juftlik 2017-yil oxirida yana birlashishdi, ammo 2018-yil mart oyida Evans ular ajralganligini rasman tasdiqlaydi.

Filmografiyasi[tahrir]

Film[tahrir]

Evans 2011-yilgi San Diego Comic-Conda
Yil Nomi Roli Izohlar Manba(lar)
1997 Biodiversity: Wild About Life! Rick Taʼlim haqidagi film [3]
2000 The Newcomers Judd [4]
2001 Not Another Teen Movie Jake Wyler [5]
2003 Paper Boy Ben Qisqa hajmli film [6][7]
2004 The Perfect Score Kyle [8]
The Orphan King Seth Chiqarilmagan [9][10]
Cellular Ryan [11]
2005 Fierce People Bryce [12]
London Syd [13]
Fantastik toʻrtlik Johnny Storm / Human Torch [14]
2007 Fantastik toʻrtlik: Kumush syorfer bosqini Johnny Storm / Human Torch [15]
Ninza toshbaqalar Casey Jones Ovoz bergan [16]
Sunshine James Mace [17]
The Nanny Diaries "Harvard Hottie" [18]
Battle for Terra Stewart Stanton Ovoz bergan [19]
2008 Street Kings Paul Diskant [20]
The Loss of a Teardrop Diamond Jimmy Dobyne [21]
2009 Push Nick Gant [22]
2010 The Losers Jensen [23]
Scott Pilgrim vs. the World Lucas Lee [24]
2011 Puncture Mike Weiss [25]
What's Your Number? Colin Shea [26]
Birinchi qasoskor Steve Rogers / Kapitan Amerika [27]
2012 Qasoskorlar Steve Rogers / Kapitan Amerika [27]
The Iceman Robert Pronge [28]
2013 Snowpiercer Curtis Everett [29]
Thor: Zulmat dunyosi Loki qiyofasini Steve Rogers / Kapitan Amerikaga oʻzgartirgan vaqt Epizod rolda [30]
2014 Birinchi qasoskor: Qish askari Steve Rogers / Kapitan Amerika [31]
Before We Go Nick Vaughan Rejissor va produser [32]
2015 Playing It Cool Me Ijrochi produser [33]
Qasoskorlar: Ultron davri Steve Rogers / Kapitan Amerika [34]
Chumoli-odam Steve Rogers / Kapitan Amerika Epizod rolda; post-kreditlar sahnasi [35]
2016 Birinchi qasoskor: Qarshilik Steve Rogers / Kapitan Amerika [36]
2017 Iqtidor Frank Adler [37]
Oʻrgimchak-odam: Uyga qaytish Steve Rogers / Kapitan Amerika Epizod rolda [38]
2018 Qasoskorlar: Abadiyat jangi Steve Rogers / Kapitan Amerika [39]
2019 Kapitan Marvel Steve Rogers / Kapitan Amerika Epizod rolda; oʻrta-kreditlar sahnasi [40]
Qasoskorlar: Intiho Steve Rogers / Kapitan Amerika [39]
Superpower Dogs Sharhlovchi Hujjatli film [41]
The Red Sea Diving Resort Ari Levinson [42]
Merosxoʻrlar Ransom Drysdale [43]
2021 Haqiqiy Qahramon Himself Epizod rolda [44]
Don't Look Up TBD Post-production [45]
2022 Lightyear Buzz Lightyear Ovoz bergan [46]
2022 The Gray Man Lloyd Hansen [47]

Televideniya[tahrir]

Yil Nomi Roli Izohlar Manba(lar)
2000 Opposite Sex Cary 8 ta qism [48]
The Fugitive Zack Lardner Qism: "Guilt" [49]
Just Married Josh Efirga uzatilmagan [50]
2001 Boston Public Neil Mavromates Qism: "Toʻqqizinchi boʻlim" [51]
2002 Eastwick Adam Efirga uzatilmagan [52]
2003 Skin Brian Qism: "Pilot" [53]
2008 Robot Chicken Turli ovozlar Qism: "Monstourage" [54]
2015 America's Game: The 2014 New England Patriots Sharhlovchi Hujjatli serial [55]
2017 America's Game: The 2016 New England Patriots Sharhlovchi Hujjatli serial [56]
2018 Chain of Command Sharhlovchi Hujjatli serial [57]
2020 Defending Jacob Andy Barber 8 ta qism; ijrochi produser [58][59]

Manbalar[tahrir]

  1. „Chris Evans“, Gala. 15-mart 2018-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 16 Mart.
  2. Berg, Madeline. „The Highest-Paid Actors 2019: Dwayne Johnson, Bradley Cooper And Chris Hemsworth“, Forbes (21-Avgust 2019-yil).
  3. „Happy Birthday, Chris Evans! Here Are 10 Ways We're Celebrating“. Fandango (13-Iyun 2015-yil). Qaraldi: 5-Yanvar 2020-yil.
  4. „The Evolution of Chris Evans“. GamesRadar+ (28-Iyul 2011-yil). 8-Dekabr 2019-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  5. „Not Another Teen Movie“. RogerEbert.com (14-Dekabr 2001-yil). 11-Iyul 2019-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  6. „International Motion Art Awards: Eric Ogden Gets Creative with Anna Kendrick“, American Illustration – American Photography (22-May 2015-yil). Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  7. „9 People Who Became Famous Using Backstage“, Backstage (15-Iyun 2016-yil). Qaraldi: 8-Yanvar 2020-yil.
  8. „The Perfect Score“. RogerEbert.com (30-Yanvar 2004-yil). 27-Mart 2019-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  9. „Pushing it“, The Boston Globe (1-Fevral 2009-yil). Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  10. „The Orphan King“. Hollywood.com. 20-Fevral 2005-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  11. „Cellular“. RogerEbert.com (10-Sentabr 2004-yil). 3-Sentabr 2019-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  12. „Surviving in That Rain Forest East of the Delaware River“, The New York Times (7-Dekabr 2007-yil). 16-iyul 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  13. „London“. RogerEbert.com (9-Fevral 2006-yil). 8-Iyul 2014-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  14. „Fantastic Four“. RogerEbert.com (7-Iyul 2005-yil). 8-Dekabr 2019-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  15. „Armageddon Comes Knocking“, The New York Times (14-Iyun 2007-yil). 3-aprel 2019-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  16. „Turtle Power of the CGI Variety“, The New York Times (22-Mart 2007-yil). 5-iyun 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  17. „Chris Evans' career could have been different if his 'good' movies were given a chance“. CNN-News18 (14-Iyun 2019-yil). Qaraldi: 5-Yanvar 2020-yil.
  18. „The Devil Wears Down Her Nanny“, The New York Times (24-Avgust 2007-yil). 6-sentabr 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  19. „Battle for Terra“, Variety (9-May 2008-yil). Qaraldi: 5-Yanvar 2020-yil.
  20. „Street Kings“. RogerEbert.com (10-Aprel 2008-yil). Qaraldi: 5-Yanvar 2020-yil.
  21. „Gasping for Breath in a Prison of Gentility“, The New York Times (29-Dekabr 2009-yil). Qaraldi: 5-Yanvar 2020-yil.
  22. „Push“. RogerEbert.com (4-Fevral 2009-yil). 8-Dekabr 2019-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  23. „The Losers“. RogerEbert.com (21-Aprel 2010-yil). Qaraldi: 5-Yanvar 2020-yil.
  24. „'Scott Pilgrim' Director Edgar Wright Breaks Down Exclusive Clip“. MTV News (9-Iyun 2010-yil). 8-Dekabr 2019-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  25. Ebert, Roger. „Puncture“, Chicago Sun-Times (5-Oktabr 2011-yil). Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  26. „Mining Past Boyfriends for Husband Material (You Never Know)“, The New York Times (29-Sentabr 2011-yil). Qaraldi: 5-Yanvar 2020-yil.
  27. 27,0 27,1 „Chris Evans to play 'Captain America'“, Variety (25-Aprel 2011-yil). 25-aprel 2011-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  28. „Chris Evans Replacing James Franco In 'The Iceman'“. Deadline Hollywood (21-Noyabr 2011-yil). 2-Avgust 2019-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  29. „Let's Talk About the Ending of Snowpiercer“. Vulture.com (11-Iyul 2014-yil). Qaraldi: 5-Yanvar 2020-yil.
  30. „'Thor: The Dark World': You Won't Believe The Story Behind The Cameo“. MTV News (6-Noyabr 2013-yil). 10-Mart 2014-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  31. „Chris Evans Talks Captain America: The Winter Soldier; Says Sequel Will Get Into Material That Was Cut from The Avengers“. Collider (17-Sentabr 2012-yil). 8-Dekabr 2019-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  32. „Before We Go“. RogerEbert.com (4-Sentabr 2015-yil). Qaraldi: 5-Yanvar 2020-yil.
  33. „Film Review: 'Playing It Cool'“, Variety (7-May 2015-yil). Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  34. „Chris Evans To Helm '1:30 Train' Before Reprising Captain America In 'Avengers 2'“. Deadline Hollywood (1-Avgust 2013-yil). 8-Dekabr 2019-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  35. „Ant-Man's post-credits scenes, explained“. Vox (16-Iyul 2015-yil). 8-Dekabr 2019-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  36. „'Captain America 3' Takes Shape at Marvel (Exclusive)“, Variety (28-Yanvar 2014-yil). Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  37. „'Gifted,' starring Chris Evans — charming but formulaic tale of 6-year-old math prodigy“, The Washington Post, The Mercury (5-Aprel 2017-yil). Qaraldi: 5-Yanvar 2020-yil.
  38. „New "Spider-Man: Homecoming" trailer teases Iron Man, Captain America“. CBS News (28-Mart 2017-yil). 8-Dekabr 2019-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  39. 39,0 39,1 „Chris Hemsworth Reveals the 3 Marvel Movies Left on His Contract“. Collider (14-Aprel 2015-yil). 29-Sentabr 2019-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  40. „Those Captain Marvel post-credits scenes, explained“, Entertainment Weekly (8-Mart 2019-yil). Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  41. „Chris Evans to Narrate Imax Documentary 'Superpower Dogs'“, The Hollywood Reporter (25-Yanvar 2019-yil). Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  42. „The True Story Behind Netflix's The Red Sea Diving Resort“, Time (9-Avgust 2019-yil). Qaraldi: 5-Yanvar 2020-yil.
  43. „'Knives Out' Ending Explained: Who Killed Harlan Thrombey?“. Newsweek (27-Noyabr 2019-yil). Qaraldi: 5-Yanvar 2020-yil.
  44. Boone, John „'Free Guy' Director Shawn Levy Talks Chris Evans' Cameo and Mariah Carey (Exclusive)“. Entertainment Tonight (13-Avgust 2021-yil).
  45. „Chris Evans Joins Adam McKay’s Next Movie For Netflix“. Deadline (10-Dekabr 2020-yil). Qaraldi: 11-Dekabr 2020-yil.
  46. „Chris Evans to Voice Buzz Lightyear the Man, Not the Toy“. Vulture (10-Dekabr 2020-yil). Qaraldi: 11-Dekabr 2020-yil.
  47. „Ana De Armas Joins Ryan Gosling And Chris Evans In Russo Brothers' 'The Gray Man' For Netflix“. Deadline (11-Dekabr 2020-yil). Qaraldi: 13-Dekabr 2020-yil.
  48. „Opposite Sex“, Variety (28-Iyun 2000-yil). 11-mart 2007-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  49. „The Fugitive Season 1, Episode 3: Guilt“. TV Guide. Qaraldi: 8-Yanvar 2020-yil.
  50. „Just Married“. The Futon Critic. 15-Dekabr 2019-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  51. „Boston Public Season 1“. TV Guide. Qaraldi: 5-Yanvar 2020-yil.
  52. Encyclopedia of Television Shows, 1925 through 2010, 2d ed. (en). McFarland & Company, Inc., 2014. — s. 296. ISBN 978-0-7864-8641-0. 10-Yanvar 2020-yilda qaraldi. 
  53. „Chris Evans' Hollywood Evolution“, Redbook (11-Iyun 2019-yil). Qaraldi: 10-Yanvar 2020-yil.
  54. „The oral history of 'Robot Chicken,' Adult Swim's unruly answer to 'SNL'“. Inverse (26-Sentabr 2019-yil). 27-Sentabr 2019-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  55. NFL (20-Sentabr 2018-yil). „Premieres Tonight: "America's Game: The 2014 New England Patriots"“. Press-reliz. 9-dekabr 2019-yilda asl nusxadan arxivlandi.
  56. „'America's Game' shows lighter side of Patriots who won Super Bowl LI“, Boston Herald (6-Sentabr 2017-yil). Qaraldi: 9-Dekabr 2019-yil.
  57. „Chris Evans to Narrate Nat Geo's Military Documentary Series 'Chain of Command'“. TV Insider (3-Dekabr 2017-yil). 9-Dekabr 2019-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 9-Dekabr 2019-yil.
  58. „Chris Evans to Star in Apple Crime Drama 'Defending Jacob'“, The Hollywood Reporter (20-Sentabr 2018-yil). Qaraldi: 8-Dekabr 2019-yil.
  59. „Winter 2020 TCA Press Tour: Apple TV+ Announces Its New Shows“(ingl.). IndieWire (19-Yanvar 2020-yil). Qaraldi: 28-Yanvar 2020-yil.

Havolalar[tahrir]