Selena Gomez

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Selena Gomez
Foto
Selena Gomez, Beverly Hills, Kaliforniya, AQSh (10-oktabr 2010)
Tugʻilgan paytidagi ismi: Selena Marie Gomez
Tavalludi sanasi: 22-iyul, 1992 (1992-07-22)
(21 yoshda)
Tavalludi joyi: Grand Prairie, Texas, AQSh
Guruh(lar): Selena Gomez & the Scene
Faoliyat yillari: 2002—bugun
Janr: Pop, dance, pop rock[1] elektropop,[2] dubstep[3]
selenagomez.com

Selena Marie Gomez (22-iyul, 1992)[4] amerikalik aktrisa va musiqachidir. Gomez debut roli Barney & Friends serialidagi Gianna roli boʻldi (2002—2004). Bundan keyin Gomez Spy Kids 3-D: Game Over]] (2003) va Walker, Texas Ranger: Trial by Fire (2005) kabi filmlarda kameo rollarni ijro etdi. 2006-yilda Gomez Disney Channel'ning The Suite Life of Zack & Cody va Hannah Montana seriallarida mehmon yulduz sifatida qatnashdi. Gomez bundan keyin Disney Channel'ning Wizards of Waverly Place serialida suratga tushdi. Teleserial tanqidiy va tijoriy muvaffaqiyat boʻlib, Gomez'ga qator mukofot va nomzodliklarni keltirdi. Gomez keyin Jonas Brothers: Living the Dream (2008) va Disney Channel Games (2008) va boshqa qator Disney serial va filmlarida suratga tushdi. 2009-yilda Gomez Princess Protection Program va Wizards of Waverly Place: The Movie filmlarida rollar oʻyna, Selena Gomez & the Scene guruhi tarkibida Kiss & Tell studiya albomini chiqardi. Albom tijoriy muvaffaqiyat boʻlib, Billboard oʻnligiga kirdi.

Bundan keyin Gomez birinchi marta Disney'dan tashqari Ramona and Beezus filmida suratga tushdi. 2010-yili Selena Gomez & the Scene ikkinchi, A Year Without Rain albomini chiqardi. Albom Billboard beshligiga kirib, ichidagi ikkita singl Top 40 chartga chiqdi. 2011-yilda Gomez pop-musiqachi Justin Bieber bilan munosabatda ekanligi tasdiqlangach, yana omma eʼtiboriga tushdi. Juft media tomonidan "Jelena" deb ataldi. Gomez oʻsha yili Monte Carlo (2011) va The Muppets (2011) filmlarida ijro etdi. 2011-yilda Selena Gomez & the Scene uchinchi, When the Sun Goes Down albomini chiqardi. Albomdagi "Love You Like a Love Song" singli hit boʻlib, unga RIAA tomonidan 4× platina unvoni berildi. Shu albomdan keyin Gomez musiqa taʼtiliga chiqishini va aktrisalikka berilishini eʼlon qildi. Keyin u Hotel Transylvania (2012) va Spring Breakers (2013) filmlarida rol oʻynadi, oxirgi filmda Gomez nisbatan ulgʻaygan ayolni tasvirladi.

Gomez musiqa taʼtilini 2012-yil oxirida yakunlabi, yangi, Stars Dance solo albomi ustida ish boshlaganini bildirdi. 2013-yil aprelida chiqqan "Come & Get It" singli Billboard Hot 100 chartining tepa oʻnligiga koʻtarilgan birinchi Selena Gomez ashulasi boʻldi va RIAA tomonidan ikki karra platinaga baholandi. Albomning ikkinchi singli, "Slow Down" 2013-yil iyunida chiqarildi. Butun albom iyulda chiqdi. Musiqa va kinodan tashqari, Gomez yana filantroplik bilan shugʻullanadi: u atrof-muhitni himoyalash xayriya tadbirlarida ishtirok etib turadi.[5]

Filmografiyasi[tahrir]

Filmlar
Yil Film Rol Izoh
2003 Spy Kids 3-D: Game Over Suv parkidagi qiz Epizod
2005 Walker, Texas Ranger: Trial by Fire Julie Telefilm
2006 Brain Zapped Emily Grace Garcia Telefilm
2008 Another Cinderella Story Mary Santiago Bosh rol
Horton Hears a Who! Helga (ovoz)
2009 Princess Protection Program Carter Mason Bosh rol
Wizards of Waverly Place: The Movie Alex Russo
Arthur and the Vengeance of Maltazard Princess Selenia (ovoz)
(Madonna oʻrniga)
2010 Ramona and Beezus[6] Beatrice "Beezus" Quimby Bosh rol
2011 Monte Carlo[7] Grace
Televideniye
Yil Nom Rol Izoh
2002–03 Barney & Friends Gianna Ikkilamchi rol
2007– Wizards of Waverly Place Alex Russo Bosh rol
2006 The Suite Life of Zack & Cody Gwen 2-fasl, 22-qism
2007–08 Hannah Montana Mikayla 2-fasl
2009 Sonny With a Chance Selena Gomez 1-fasl, 13-qism
The Suite Life on Deck Alex Russo 1-fasl, 21-qism
Klip
Yil Nom Artist Izoh
2008 "Burnin' Up" Jonas Brothers Nick Jonas'ning sevgilisi

Diskografiyasi[tahrir]

Singllar[tahrir]

Yil Qoʻshiq Chart oʻrni Albom
AQSh Kanada
2008 "Tell Me Something I Don't Know" 58 Hurry Up & Save Me
2009 "Magic" 61 86 Wizards of Waverly Place
taklif etilgan yulduz sifatida
2009 "Whoa Oh!"
"One and the Same" 82 Disney Channel Playlist
"Send It On" (Demi Lovato, Jonas Brothers va Miley Cyrus bilan) 20

Boshqa[tahrir]

Yil Qoʻshiq Albom
2006 "Brain Zapped" Brain Zapped
2008 "Cruella de Vil" Disneymania 6
"Tell Me Something I Don't Know" Another Cinderella Story
"New Classic" (Drew Seeley bilan)
"Bang a Drum"
"New Classic" (jonli) (Drew Seeley bilan)
"Fly to Your Heart" Tinker Bell
2009 "One and the Same" Disney Channel Playlist
"Everything Is Not What It Seems" Wizards of Waverly Place
"Disappear"
"Magical"
"Magic"
2010 "Trust in Me" Disneymania 7

Kliplari[tahrir]

Yil Nom
2008 "Cruella de Vil"
"Tell Me Something I Don't Know"
"Fly to Your Heart"
2009 "One and the Same"
"Magic"
"Send It On"

Manbalar[tahrir]

  1. Selena Gomez | AllMusic. April 6, 2012.
  2. Kratina, Al. Concert Review: Selena Gomez & the Scene, Bell Centre, October 30 | Montreal Gazette. Blogs.montrealgazette.com. April 8, 2013.
  3. Selena Gomez Says Skrillex Inspired Her 'Baby Dubstep' Sound. MTV.com (2013-05-10). 2013-07-23.
  4. Selena GomezBiography. The Biography Channel. April 12, 2013.
  5. Selena Gomez's Charity Work, Events and Causes. Look to the Stars: The World of Celebrity Giving. April 12, 2013.
  6. Selena Gomez, Joey King Are Beezus and Ramona. Artistdirect.com. 2009-08-06.
  7. http://www.imdb.com/title/tt1067774/

Havolalar[tahrir]

VikiOmbor
VikiOmborda Selena Gomez
haqida sahifa mavjud.