Natalie Portman

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Natalie Portman

2015 yilda Cannes da Natalie Portman.
Asl ismi Natalie Hershlag
Tugʻilgan paytidagi ismi Natalie Hershlag
Tavalludi sanasi 9-iyun 1981 (1981-06-09) (37 yosh)
Tavallud joyi Quddus, Isroil
Fuqaroligi Isroil, AQSh
Kasbi aktrisa
Mukofotlari "Oltin globus" (2005)
IMDb ID 0000204

Natalie Portman (talaffuzi: Natali Portman, haqiqiy ismi — Natalie Hershlag (ivr. נטלי הרשלג)) — yahudiy aktrisa. „Oltin globus“ mukofotining sohibasi (2005).

Biografiyasi[tahrir]

Natalie Portman 1981-yil 9-iyunda Quddusda shifokor va aktrisa oilasida tugʻilgan. Uning ota-onasi Natalie tugʻilishidan oldin Moldovadan Isroilga kelgan. Onasi uy bekasi boʻlgan. Hozirda uning agenti sifatida ishlaydi. Uning kursdoshi esa Gollivud aktyori Hulkar Johanssondir.

Filmografiya[tahrir]

Yil Oʻzbekcha nomi Original nomi Personaj
1994 Leon Léon Matilda
1995 Jang Heat Loren Gustafson
1996 Chiroyli qizlar Beautiful Girls Marti
1996 Mars ataka qilmoqda! Mars Attacks! Tefi Doyl
1996 Hamma aytmoqdaki, men seni sevaman Everyone Says I Love You Lora Dendrij
1999 Yulduz urushlari. Epizod I:Yashirin tahdid Star Wars: Episode I: The Phantom Menace Padme Amidala
1999 Bu yerdan tashqari hamma yoqda Anywhere But Here Enn Ogast
2000 Yurak bor joyda Where the Heart Is Novali Neyshn
2001 Namunali erkak Zoolander (oʻz-oʻzining rolida)
2002 Yulduz urushlari. Epizod II:Klonlar atakasi Star Wars: Episode II Attack of the Clones Padme Amidala
2003 Sovuq togʻ Cold Mountain Sara
2004 Bogʻli shtat Garden State Sem
2004 Yaqinlik Closer Elis Eyrs / Jeyn Reychel Jons
2005 Yulduzlar jangi. Epizod III:Sithlar qasdi Star Wars: Episode III Revenge of the Sith Padme Amidala
2005 Ozod hudud Free Zone Rebekka
2006 V — degani Vendetta V for Vendetta Ivi Hemmond
2006 Mister Magoriumning ajoyib doʻkonchasi Mr. Magorium’s Wonder Emporium Molli Mahouni
2006 Parij, men seni sevaman Paris, je tʼaime Fransin
2006 Goyaning arvohlari Goyaʼs Ghosts Ines va Agnes
2007 Mening chernikali tunlarim My Blueberry Nights Lesli
2007 Simpsonlar Simpsons Darsi
2008 Boleyn zotidan yana bir qiz The Other Boleyn Girl Anna Boleyn
2011 Tor Thor Jeyn Foster
2013 Tor: Zulmat dunyosi Thor: The Dark World Jeyn Foster
2016 Jeki Jackie Jaklin Kenedi
2017 Annigilyatsiya Annihilation biolog
2017 Jon F.Donovanning hayoti va o'limi The Death and Life John F.Donovan

Rejissyor, snarriy muallifi, produser[tahrir]

Yeva

Nyu-York, men seni sevaman

Zulmat va sevgi haqida hikoya

Manbalar[tahrir]