Umid Iskandarov

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Umid Iskandarov
Tugʻilishi
Umidjon Iskanderov Kurbanaliyevich

24-sentabr 1980-yil (1980-09-24) (41 yosh)
Fuqaroligi Oʻzbekiston bayrogʻi Oʻzbekiston
Kasbi Aktyor Rejissyor
Faoliyat yillari 2005-


Umidjon Iskanderov Kurbanaliyevichoʻzbekistonlik aktyor[1]

Hayoti[tahrir]

Umid Iskandarov 1980-yil 24-sentabrda Toshkentda ijodkor oilasida tugʻilgan[2][3] 2009-yillarda Mannon Uygʻur nomidagi Toshkent davlat sanʼat institutida tahsil olgan[4]. Televizion va radio rejissyorligi fakulteti talabasi.[5] bugungi kunda ijodiy faoliyatini aktyor sifatida davom ettirmoqda[6][7]. 2005-yildan reklama, klip va koʻrsatuvlarda chiqa boshlagan[8]. Aktyor birinchi bor 2008-yilda Qasd nomli filmda rol ijro etishi orqali katta ekranlarda koʻringan[9][10].

Oilasi[tahrir]


Shaxsiy xayoti[tahrir]

  • Umid Iskandarov 2009-yilda Renata Iskandarovga uylangan
  • Ular 2015-yildaa [1] ajrashgan [2]


Taʼlim[tahrir]

Filmografiyasi[tahrir]

Yil Film Rol
2008 Qasd
2009 Arzanda
2009 Qaroqchilar
2009 Xayotim Orzusi
2010 Oʻyin ichida oʻyin
2010 Burilish
2010 Kuzning songi notasi
2011 Ming bir jon
2011 Hiyonat
2011 Oqibat
2011 Nafs
2012 Super qaynona
2012 Janob qorovul
2012 Oʻjar kelin
2012 Yollangan Sovchi
2012 Oqibat 2
2012 Xay xay qizaloq
2012 Aldangan Koʻngil
2013 Sabr
2013 Xasta
2013 Fotima " Fotima va Zuxra 2"
2013 Lavz
2013 Qoʻchqor akani koptogi
2013 Faryod 2
2013 Qudamni koʻrmadingizmi
2014 Zarb
2014 Farxod va shirin
2014 Yetti olam
2015 Aygʻogʻchi kampir
2015 Men Toshkentni sevaman
2015 Telba emasman
2017 Hamroh
2012-2021 Ishq va andux ogushida
2021 101 Reys

Manbalar[tahrir]

  1. „Umid Iskandarov biografiyasi“. stories-of-success.ru.
  2. „Umid Iskandarov oilasi“.
  3. „Umid Iskandarov filmografiyasi“.
  4. „Aktyor Umid Iskandarov“. nozim-studio.com.
  5. „Oʻzbek aktyori Umid Iskandarov hayoti haqida“.
  6. „Фильмография узбекского актера Умида Искандарова“.
  7. „Umid Iskandarov Rizanovada“. 8-Avgust 2020-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 27-Yanvar 2021-yil.
  8. „Umid Iskandarov: “Oilam haqidagi savollarni ochiq qoldiryapman”“. zamoniv.com. Qaraldi: 8-Fevral 2017-yil.
  9. „Umid Iskandarov haqida maʼlumotlar“. 1-Fevral 2021-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 27-Yanvar 2021-yil.
  10. „Umid Iskandarov sevishganlar rolidan charchadi“. cinerama.uz. Qaraldi: 11-Mart 2018-yil.
  11. „МУХАММАД АЛИ ИСКАНДАРОВ“.