Ortiq Otajonov

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Ortiq Otajonov
Tavalludi sanasi 30-yanvar 1947-yil(1947-01-30)
Tavallud joyi Xorazm
Vafot sanasi 17-may 2019-yil(2019-05-17)
(72 yoshda)
Vafot joyi Toshkent

Ortiq Otajonov (1947.30.1, Bogʻot tumani - 2019.17.5, Toshkent) — xonanda, Oʻzbekiston (1991), Turkmaniston va Qoraqalpogʻiston (1993) xalq artisti. Urganch musiqa bilim yurtini (rubob sinfi boʻyicha, 1967) va Toshkent madaniyat instituti (1980)ni tugatgan. Milliy ashulachilik yoʻllarini K.Otaniyozov. shuningdek, A.Otajonov, M.Mirzayev, G.Rahimova, O.Ibrohimov va S.Sobirovlardan oʻrgangan. Oʻzbek davlat filarmoniyasi, "Lazgi" ansamblida xonanda (1968—81), "Lazgi" ansamblining badiiy rahbari (1982—88). Repertuaridan Xorazm mumtoz ashulalari ("Feruz 1, 11" savtlari bilan, "Chapandozi Suvora", "Kajhang Suvora", "Xorazm Dugohi" va boshqalar), kuyini oʻzi bastalagan asarlar ("Zebolanib kelibsiz", "Ona diyorim", "Xorazm farzandiman", "Orol dardi", "Ssni kulishlaripg", "Ibiyay", "Boshqacha" va boshqalar), shuningdek, afgʻon, turkman, ozar-bayjon, rus, arab qoʻshikdari oʻrin olgan. Ijrolari 2 gramplastinka, Oʻzbekiston radiosi fonotekasiga yozilgan. Oʻzbekiston televideniyesida "Ortiq Otajonov" film-konserti yaratilgan. O. Osiyo, Yevropa, Amerika, Avstraliya mamlakatlarida gastrolda boʻlgan.[1] Ortiq Otajonov 2019-yil 17-may kuni vafot etdi.

Oilasi[tahrir]

Filmografiya[tahrir]

Film
Yil Nomi Rol Qoʻshimcha maʼlumot
2000 Tohir va Zuhra yangi talqin Xivalik suratchi Musiqiy film
2005 Mohinur
2013 Yor-yor, qani? Ulugʻbek Otajonov Kameo

Ali Otajonov[tahrir]

aktyor va qoʻshiqchi.

Filmografiya[tahrir]

Film
Yil Nomi Rol Qoʻshimcha maʼlumot
2013 Ayriliq
2013 Ojiza
2015 Muhabbatimsan
2015 Ayriliq 2
2015 Demak sevasan
2015 Meni kechir
2016 9 raqamli bemor

== Jahongir Otajonov == 1978-yil 29-sentabrda Xorazm viloyatida tug'ilgan. U San'atkorlar oilasida dunyoga kelgan.

Filmografiya[tahrir]

Film
Yil Nomi Rol Qoʻshimcha maʼlumot
2000 Besh qismat
2006 Yarim baxt

Manbalar[tahrir]

  1. OʻzME. Birinchi jild. Toshkent, 2000-yil