Robbie Coltrane

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Robbie Coltrane
Coltrane 2007-yilda
Tugʻilishi
Anthony Robert McMillan

30-mart 1950-yil (1950-03-30) (70 yosh)
Fuqaroligi Buyuk Britaniya bayrogʻi Birlashgan Qirollik
Faoliyat yillari 1979-yildan
Mukofotlari
Bolalari 2
IMDb ID 0001059

Anthony Robert McMillan OBE (30-mart 1950-yilda tugʻilgan) — Robbie Coltrane nomi bilan tanilgan britaniyalik aktyor va yozuvchi. Uch karra BAFTA muokofoti sovrindori. 2006-yilda drama sohasidagi xizmatlari uchun Britaniya imperiyasi ordeni (OBE) bilan taqdirlanib ritsarlik unvoni berilgan. Harry Potter film qismlarida (2001-2011) Rubeus Hagrid rolini ijro etib jahonda mashhurlikka erishgan.

Saralangan filmografiyasi[tahrir]

Yil Film Rol
1981 Subway Riders Crime Detective
1983 Ghost Dance George
Krull Rhun
1984 Chinese Boxes Harwood
1987 Eat the Rich Jeremy
1992 Oh, What a Night Todd
1997 Buddy Dr. Bill Lintz
1998 Frogs for Snakes Al
Montana The Boss
2001 On the Nose Delaney
From Hell Serjant Peter Godley
Harry Potter va hikmatlar toshi Rubeus Hagrid
2002 Harry Potter va maxfiy hujra
2004 Harry Potter va Azkaban mahbusi
Ocean's Twelve Matsui
Van Helsing: The London Assignment Mr. Hyde
Van Helsing Mr. Hyde
2005 Harry Potter va Alanga kubogi Rubeus Hagrid
2006 Stormbreaker The Prime Minister of Europe
Provoked Lord Edward Foster
2007 Harry Potter va Feniks Jamiyati Rubeus Hagrid
2008 Tale of Despereaux, TheThe Tale of Despereaux Gregory
Brothers Bloom, TheThe Brothers Bloom The Curator
2009 Gooby Gooby
Harry Potter va Tilsim shahzodasi Rubeus Hagrid
2010 Harry Potter va Ajal tuhfasi: 1-qism
2011 Harry Potter va Ajal tuhfasi: 2-qism
2012 Sheryurak qiz Lord Dingwall
Great Expectations Mr. Jaggers
2014 Effie Doctor

Manbalar[tahrir]

Havolalar[tahrir]