Brad Pitt

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Brad Pitt
Foto
Tugʻilgan paytidagi ismi: William Bradley Pitt
Tavalludi sanasi: 18-dekabr, 1963 (1963-12-18)(51 yosh)
Tavalludi joyi: Missuri, AQSh
Fuqaroligi: AQSh
Kasbi: aktyor
Faoliyat yillari: 1987-yildan

Toʻliq ismi William Bradley Pitt (oʻqilishi — Vilyam Bredli Pit) boʻlgan aktyor, 1963-yil 18-dekabrda AQShning Missuri shaxridagi Springfield’da uch bolali bir oilaning toʻngʻich farzandi boʻlib dunyoga keldi. Pitt oilasiningildizlari Inglizlarga borib taqaladi.

Missuri Unverstitetining Jurnalistlik fakultetini bitirishiga qisqa vaqt qolganda, anchadan beri aqlida boʻlgan aktyorlik kariyerasini boshlash uchun oilasiga Pasadenadagi bir chiroyli sanʼatlar akademiyasida oʻqishga davom etishini aytib Hollivudga ketadi. Oldiniga baʼzi tanituvlarda tovuq kostyumini kiyib, limuzin haydovchisi kabi ishlarda ishlagandan soʻng "Dallas" va "Oʻzga dunyo" kabi seriallarda kichik rollarda qatnashdi. 1989-yilda "Cutting Class" ismli, kam byudjetli bir filmda rol ijro qilib diqqat jalb qildi. Oradan 2 yil oʻtgach "Thema & Louise" filmida 15 daqiqalik roʻli tufayli Dunyoning eng yoqimtoy erkagi degan unvonga loyiq koʻrildi.

Tashqi koʻrinishini emas, balki aktyorlik mahoratini tanitishni hohlagan Pitt, oʻsha paytlarda shu istagini roʻyobga chiqarishiga sabab boʻlgan "Interview With The Vampire" (1994), "Twelve Monkeys" (1995), "Se7en" (1995), "Fight Club" (1999) kabi filmlarda roʻl ijro qildi. Ismi birqancha „Hollivud Goʻzallari“ bilan birga eshitilgan Pitt oldiniga Juliette Lewis bilan unashtirildi va ayrildi, soʻngra Gvinet Peltrou bilan unashtirilib ayrildi. Soʻngra, 2000-yilda Friends seriali bilan mashhur Jennifer Eniston bilan turmush qurdi va 2004-yilda ajrashdi. Hozirda Anjelina Joli bilan birgalikda. Anjelina Jolining boqib olgan Meddoks, Zahara va Paks ismli farzandlariga oʻz familiyasini berdi, shunda ularning familiyasi Joli Pitt boʻldi. Ozgina vaqt oldin Anjelina Joli, Shiloh Nouvel Joli Pitt ismini berishgan birinchi oʻz farzandlarini dunyoga keltirdi. Hozirda juft soddagina bir nikoh bilan turmush qurishni rejalashtirishmoqda.

Filmografiya[tahrir]

Yil Film Rol Maʼlumotlar
1987 No Manʼs Land Waiter
Less Than Zero Partygoer
Cutting Class Dwight Ingalls First major role
1990 Too Young to Die? Billy Canton With Juliet Lewis
1991 Across the Tracks Joe Maloney Athletics teen drama
Thelma & Louise J.D. First mainstream film
Johnny Suede Johnny Suede
1992 Contact Short
Cool World Detective Frank Harris
A River Runs Through It Paul Maclean Directed by Robert Redford
1993 Kalifornia Early Grayce With David Duchovny
True Romance Floyd
1994 The Favor
Interview with the Vampire Louis de Pointe du Lac
Legends of the Fall Tristan Ludlow
1995 Se7en David Mills
Twelve Monkeys Jeffrey Goines
1996 Sleepers Michael Sullivan
1997 The Devil's Own
Seven Years in Tibet Heinrich Harrer Tibetan nationalism saw Pitt banned from China for life.
The Dark Side of the Sun Rick Filmed in 1988 in Yugoslavia
1998 Meet Joe Black Joe Black/Man in the Coffee Shop
1999 Being John Malkovich Cameo
Fight Club Tyler Durden
2000 Snatch Mickey OʻNeil
2001 The Mexican With Julia Roberts
Spy Game Tom Bishop
Oceanʼs Eleven Rusty Ryan
2002 Full Frontal
Confessions of a Dangerous Mind Brad, Bachelor #1
2003 Sinbad: Legend of the Seven Seas Sinbad Voice Actor
Abby Singer Himself Cameo
2004 Troy Achilles
Ocean's Twelve Rusty Ryan
2005 Special Thanks to Roy London Documentary
Mr. & Mrs. Smith John Smith With Angelina Jolie
2006 The Departed Producer:Academy Award
Babel Richard
Robert Wilson Video Portrait
2007 The Assassination of Jesse James
by the Coward Robert Ford
Jesse James
A Mighty Heart Co-producer
Ocean's Thirteen Rusty Ryan
2008 Shantaram Co-producer
Burn After Reading
The Curious Case of Benjamin Button Benjamin Button