Sherzod Oʻlmasov

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Sherzod Oʻlmasov

Sherzod Muxtarovich Oʻlmasov (ruscha: Шерзод Улмасов) (1986 yil 2-martda Toshkent) shahrida tugʻilgan) — oʻzbek kinorejissori, ssenaristi.

Hayoti va ijodi[tahrir]

Sherzod Oʻlmasov 1986 yilning 2-martida, Toshkent shahrida tugʻilgan. Millati — oʻzbek.

2005 yilda Toshkent radiotexnika va avtomatika kasb-hunar kollejini tamomlagan, 2007 — yilda rejissorlar va dramaturglar oʻquv kursida oʻqigan, 2014 — yilda Toshkent axborot texnologiyalari universitetining, kinoteleoperatorlik boʻlimini tamomlagan.

20072010 yillarda — „Zamin film“ kinostutiyasida ssenarist.

2011-2014 yillarda — „Samo art film“ studiyasida rejissor.

2014-2015 yillarda — „Ezgoʻ film“ stutiyasida ssenarist.

2014-2017 yillarda O'zbekiston Milliy Teleradiokompaniyasining „Madaniyat va maʼrifat“ telekanalida teleoperator.

2017- yildan xozirgi kunga qadar "O'zbekiston 24" telekanalida teleoperator vazifasini bajarmoqda.

Filmografiya[tahrir]

Postanovkachi rejissor[tahrir]

  • 2011 yilda — „Taqdir jazosi“ filmi (B. Berdiyev bilan xamkorlikda) „Zamin film“
  • 2012 yilda — „Tasodif“ filmi
  • 2013 yilda — „Bir haftalik xoʻjayin“ filmi „Samo art film“

Ssenarist[tahrir]

  • 2007 yilda — „Boyvachcha“ (J. Poziljonov bilan hamkorlikda)
  • 2008 yilda — „Nortoy“ (J. Poziljonov bilan hamkorlikda)
  • 2008 yilda — „Amakivachchalar“ (J. Poziljonov bilan hamkorlikda)
  • 2009 yilda — „Achchiq hayot“ (M. Oripov bilan hamkorlikda)
  • 2009 yilda — „Qalbaki dunyo“ (M. Oripov bilan hamkorlikda)
  • 2010 yilda — „Shaddod qiz“
  • 2011 yilda — „Andijonlik mehmon“
  • 2011 yilda — „Taqdir jazosi“
  • 2012 yilda — „Oʻjar kelin“
  • 2013 yilda — „Tasodif“
  • 2014 yilda — „Yugurganniki emas, buyurganniki“
  • 2015 yilda — „Ishdagi ishq“

Aktyor[tahrir]

  • 2008 yilda — „Nortoy“ — epizod
  • 2009 yilda — „Achchiq hayot“ — epizod
  • 2009 yilda — „Qalbaki dunyo“ — epizod

Havolalar[tahrir]

http://www.kinopoisk.ru/name/2551772/
http://www.kino-teatr.ru/kino/director/post/312034/forum/
http://filmnavi.ru/person/sherzod-ulmasov
http://www.okino.ua/name/sherzod-ulmasov-nm2003197/
http://www.vashdosug.ru/person/serzod-ulmasov/