Kontent qismiga oʻtish

Mallika Sherawat

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Mallika Sherawat
Tavalludi
Reema Lamba

24-oktyabr 1976-yil (1976-10-24) (47 yosh)
Fuqaroligi Hindiston
Kasbi Aktrisa, model
Faoliyat yillari 2002-hozirgacha
Turmush oʻrtogʻi
Karan Singh Gill
(turm. 1997, ajrashgan)

Reema Lamba (1976-yil 24-oktabrda tugʻilgan), Mallika Sherawat nomi bilan mashhur, hind aktrisasi boʻlib, asosan hind tilidagi filmlarda ishlaydi. Khwahish (2003) va Murder (2004) kabi filmlarda ekrandagi dadil roli bilan tanilgan.[1] Sherawat oʻzini Bolliwooddagi eng mashhurlardan biri sifatida koʻrsatdi.[2] Keyin u muvaffaqiyatli romantik komediya Pyaar Ke Side Effects (2006)da paydo boʻldi, bu uning tanqidiy eʼtirofiga sazovor boʻldi.[3][4]

Filmlarga kirishdan oldin Sherawat BPL uchun Amitabh Bachchan va Santro uchun Shakh Rukh Khan bilan televizorda reklamalarda suratga tushgan.[5] U, shuningdek, Nirmal Pandeyning „Maar Dala“ va Surjit Bindrakhiyaning „Lak Tunoo“ musiqiy videolarida suratga tushgan.[6] U Jeena Sirf Merre Liye filmida kichik rol bilan filmlarda debyut qildi, u yerda u Reema Lamba sifatida eʼtirof etilgan.[7]

Sherawat 2003-yilda Khwahish filmidagi roli bilan eʼtiborni tortdi. 2004-yilda u Hollywoodning Unfaithful filmidan ilhomlangan Murder filmida rol oʻynadi. U tanqidchi Narbir Gosal bilan oʻzining dadil roli bilan eʼtiborga olindi: „U bunday rolni uddalay olishi mumkin. U Simran kabi oʻziga ishongan va shahvoniy va oʻzining hissiy sahnalarini hurmat bilan boshqaradi.“[8] U Murder filmidagi ijrosi uchun Zee Cine mukofotida „Eng yaxshi aktrisa“ nominatsiyasini oldi. Film yilning eng katta hitlaridan biriga aylandi.[9]

Oʻshandan beri Sherawat oʻz fikrlarini omma oldida ifodalashi, shuningdek, ayrim bayonotlariga munosabat bildirishi bilan tanilgan.[10]

Sherawat Oq uy muxbirlarining kechki ovqatida

Uning 2006-yilda Rahul Bose ishtirokidagi Pyaar Ke Side Effects filmidagi ijrosi soha boʻylab uning olqishiga sazovor boʻldi[11] va film kassada oʻrtacha darajada yaxshi natijalarga erishdi.[12]


Sherawat Kaliforniyada boʻlib oʻtgan 16 yillik Diversity Awards mukofotida 2008-yilda Uygʻonish davri artisti mukofotini qoʻlga kiritdi.[13] 2009-yil 14-avgustda Sherawat kasbiy yutuqlari va xayriya ishlari uchun Los-Anjelesning faxriy fuqaroligini oldi.[14]

Filmografiyasi

[tahrir | manbasini tahrirlash]
Yil Film Rol Izohlar
2002 Jeena Sirf Merre Liye Seema Maxsus koʻrinish
2003 Khwahish Lekha Khorzuvekar
2004 Kis Kis Ki Kismat Meena Madhok
2004 Murder Simran Saigal
2005 Bachke Rehna Re Baba Padmini a.k.a. Paddu/Alka/Meera
2005 The Myth Samantha Chitoycha film
2006 Pyaar Ke Side Effects Trisha Mallick
2006 Shaadi Se Pehle Sania
2006 Darna Zaroori Hai Riya
2007 Guru Champa Maxsus koʻrinish
2007 Aap Ka Suroor — The Real Love Story Ruby James
2007 Ee Preethi Yeke Bhoomi Melide Kannada filmi
2007 Welcome Ishika
2008 Dasavathaaram Jasmine Tamil filmi
2008 Ugly Aur Pagli Kuhumini
2008 Maan Gaye Mughal-e-Azam Shabnam
2010 Hisss Naagin Inglizcha/Hindcha
2011 Thank You[15] Razia
2011 Bin Bulaye Baraati Shalu
2011 Double Dhamaal Kamini Nayak
2011 Politics of Love[16] Aretha Gupta Inglizcha film
2011 Osthe Mallika Tamil film
2012 Tezz Laila
2012 Kismat Love Paisa Dilli Lovina
2015 Dirty Politics Anokhi Devi
2016 Time Raiders Snake Empress Xitoycha film
2017 Zeenat Ananta
2018 The Story Oʻzi
2019 Booo Sabki Phategi Hassena Onlayn seriyalar
2022 RK/RKay Gulabo/Neha
Yil Nom Rol Izohlar
2005 Sarabhai vs Sarabhai Sunehri 1 mavsum, 29 epizod[17]
2013 The Bachelorette India Herself 1 mavsum
2014 Hawaii Five-0 Farah Khan 4 mavsum, 21 epizod
  1. Behal, Suchitra. „Bold Sherawat“. The Hindu (25-aprel 2004-yil). 28-iyun 2004-yilda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 23-iyul 2010-yil.
  2. Suhasini Haidar. „Sex now selling in Bollywood“. CNN (11-iyun 2003-yil). Qaraldi: 23-iyul 2010-yil.
  3. „Mallika's hot in Pyaar Ke Side Effects“. Rediff.com. Qaraldi: 26-mart 2018-yil.
  4. Hungama. „Pyaar Ke Side Effects Review - Bollywood Hungama“. Bollywood Hungama. Qaraldi: 26-mart 2018-yil.
  5. Monika Balwa. „17 kisses and a crab on her breast“. Rediff (29-mart 2003-yil). Qaraldi: 23-iyul 2010-yil.
  6. „Mallika Sherawat Biography“ (15-iyul 2010-yil). 2010-yil 25-iyulda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 23-iyul 2010-yil.
  7. „Mallika worked with Big B and Shah Rukh!“. Sify.com (8-iyun 2004-yil). 2004-yil 1-iyulda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 23-iyul 2010-yil.
  8. „Murder - movie review by Narbir Gosal - Planet Bollywood“. planetbollywood.com. Qaraldi: 26-mart 2018-yil.
  9. Taran Adarsh. „The Best of 2004“. Indiafm.com (28-dekabr 2004-yil). 2008-yil 18-mayda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 23-iyul 2010-yil.
  10. Kulkarni, Ronjita.
  11. Taran Adarsh. „Pyaar Ke Side Effects: Movie Review“. Bollywood Hungama (15-sentabr 2006-yil). Qaraldi: 23-iyul 2010-yil.
  12. „Box Office 2006“. Box Office India. 2013-yil 14-oktyabrda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 23-iyul 2010-yil.
  13. „Mallika gets a US award“. The Economic Times (20-noyabr 2008-yil). Qaraldi: 23-iyul 2010-yil.
  14. „Mallika Sherawat makes Hollywood history!“. Rediff (19-avgust 2009-yil). Qaraldi: 23-iyul 2010-yil.
  15. „Mallika-Akki shoot for a hot item song“. The Times of India (18-yanvar 2011-yil). 4-noyabr 2012-yilda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 26-yanvar 2011-yil.
  16. „Politics of Love on IMDB“. IMDb. Qaraldi: 5-sentabr 2010-yil.
  17. „Sarabhai Vs Sarabhai Season 1 Episode 28“. Hotstar (16-may 2005-yil). 2016-yil 13-sentyabrda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 8-sentabr 2016-yil.