Alice in Chains

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Alice in Chains
Alice In Chains.jpg
Kelib chiqishiSietl
MamlakatAQSH bayrogʻi AQSh
Faoliyat19872002,
2005–bugun
JanrAlternative metal
Grunge
Hard rock
Heavy metal
LeyblColumbia Records
TarkibJerry Cantrell
Sean Kinney
Mike Inez
William DuVall
Sobiq aʼzolarMike Starr
Layne Staley
Veb-sahifawww.aliceinchains.com

Alice in ChainsSietllik Amerika rock guruhi. 1980-yillarning oxirida tashkil topgan boʻlib, heavy metal va grunge janrlarida ijod qiladi. Nirvana, Pearl Jam va Soundgarden bilan bir qatorda grungening eng muvaffaqiyatli toʻrtligiga kiradi.

Diskografiya[tahrir]

Studiyaviy albomlar[tahrir]

  • Facelift (1990)
  • Dirt (1992)
  • Alice in Chains (1995)

EPlar[tahrir]

  • We Die Youngʻ' (1990)
  • Sap (1992)
  • Jar of Flies (1994)

Havolalar[tahrir]