Dilnoza Kubayeva

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Dilnoza Kubayeva
Tavalludi sanasi: 22-noyabr, 1986 (1986-11-22)(27 yosh)
Tavalludi joyi: Toshkent
Fuqaroligi: Oʻzbekiston bayrogʻi Oʻzbekiston
Kasbi: Aktrisa

Dilnoza Kubayeva (1986-yil 22-noyabrda tavallud topgan) — oʻzbek kino aktrisasi. Kubayeva zamonaviy oʻzbek kinolarida rol oʻynab shuhrat qozondi.[1] Kubayeva „Kelgindi kelin“, „Telba“, va „Hijron“ filmlarida oʻynagan rollari bilan koʻpchilikning eʼtiboriga tushdi. 2008-yildan 2010-yilgacha oilaviy muammolar sabab Kubayeva aktrisalikni toʻxtatdi. 2011-yil yana kinoga qaytdi.

Filmografiyasi[tahrir]

Yil Film nomi Ruscha nomi
2005 „Kelgindi kuyov“ Приезжий жених
2006 „Kelgindi kelin“ Приезжая невеста
2007 „Jazo“ Кара
2007 „Zumrad va qimmat“ Зумрад и Киммат
2008 „Telba“ Иной
2010 „Hijron“ Разлука
2010 "Kechikkan hayot" Поздняя жизнь
2010 "Oʻgʻrigina kelin" Невеста воровка
2010 „Yuzma-yuz“ Лицом к лицу
2011 „Er bermoq — jon bermoq“ Дал мужа – дай сил
2011 „Farzandim“ Мой ребенок
2011 „Kelganda kelin 2: Anjancha muhabbat“ Приезжая невеста 2: Любовь по Андиджански

Manbalar[tahrir]

  1. Dilnoza Kubayeva (rus.). Uzbek-Kino. 8-iyun, 2012.

Havolalar[tahrir]