Kontent qismiga oʻtish

Patrick J. Adams

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Patrick J. Adams
Tavalludi
Patrick Johannes Adams[1]

27-avgust 1981-yil (1981-08-27) (42 yosh)
Fuqaroligi Kanada
Kasbi aktyor
Faoliyat yillari 2001-hozirgacha
Turmush oʻrtogʻi
Troian Bellisario (turm. 2016)
Bolalari 2

Patrick Johannes Adams (1981-yil 27-avgustda tugʻilgan) — kanadalik aktyor. U AQSh tarmogʻining Suits seriyasida kollejni tashlab litsenziyasiz advokat boʻlgan Mike Ross rolini oʻynashi bilan tanilgan[2][3].

Erta hayot va taʼlim

[tahrir | manbasini tahrirlash]

Adams Toronto, Ontario, Kanadada tugʻilgan. Uning onasi Rowan Mars[4]. Uning otasi jurnalist Claude Adams[5]. U Shimoliy oʻrta maktabda oʻqidi[6].

Ota-onasi ajrashgandan soʻng, Adams 19 yoshida Torontodan Los-Anjelesga koʻchib oʻtdi va u yerda Janubiy Kaliforniya universitetiga oʻqishga kirdi va BFA darajasiga ega boʻldi. 2004-yilda Jek Nikolson mukofotini qoʻlga kiritgandan soʻng, maktabdagi taniqli ijrochilarga shu nomli aktyor tomonidan toʻgʻridan-toʻgʻri moliyalashtirilgan stipendiyalar taqdim etgan va oʻzining BFA mukofotiga sazovor boʻlganidan soʻng, u darhol Edward Albeening „The Goat, or Who Is Sylvia?“ filmi ustida ishlay boshladi[7].

Adams Suits bilan hammuallifi Meghan Markle, 2013-yil

Shaxsiy hayoti

[tahrir | manbasini tahrirlash]

Adams 2016-yil dekabridan beri Pretty Little Liars yulduzi Troian Bellisario bilan turmush qurgan[8]. Ikkalasi 2009-yilda „Equivocation“ spektaklida bir-biriga qarama-qarshi rol oʻynaganlarida tanishgan[9]. „Pretty Little Liars“ filmida paydo boʻlishidan oldin Adams va Bellisario ajralishdi; lekin ular Adamsning 2010-yilda „Pretty Little Liars“ filmida mehmon boʻlganidan keyin yana birga boʻlishdi[10][11]. Adams va Bellisario 2016-yil 10-dekabrda Kaliforniyaning Santa-Barbara shahrida turmush qurishdi[12][13]. 2018-yil oktabr oyida Adams er-xotinning toʻngʻich farzandi, qizi tugʻilganini eʼlon qildi[14]. Er-xotinning ikkinchi qizi 2021-yilning may oyida tugʻilgan[15].

Aktrisa Ketie Lowes tomonidan olib borilgan „Ketieʼs Crib podkastining epizodida Adams va Bellisario tez bajarilgan mehnat tufayli ularning ikkinchi farzandi kasalxonaning avtoturargohida mashinaning old oʻrindigʻida tugʻilganini maʼlum qildi. Ularga shifoxona xodimlari tomonidan tugʻilgandan keyin bir necha daqiqada yordam koʻrsatildi va ona va bola sogʻlom deb topildi[16].


U 2013-yil sentabr oyida Universitet kolleji Dublin yuridik jamiyatining faxriy aʼzoligi bilan taqdirlangan[17][18][19]. U gitara chaladi va 25 dan ortiq kameraga ega boʻlgan ishtiyoqli fotograf[20]. Uning suratlari Suits ' Behind the Lens va #PJAGallery tadbirlarida namoyish etildi[21].

Filmografiyasi

[tahrir | manbasini tahrirlash]
Yil Nom Rol
2001 For the Record Patrick
2003 Old School Patch
2005 Christmas in Boston Seth
2007 Walk Hard: The Dewey Cox Story The Kid
2008 The Butcher’s Daughter Ellis McArthur
3 Days Gone Doug Cross
Extreme Movie Male voice
2009 2:13 Carter Pullman at 19
Weather Girl Byron
Rage Dwight Angel
The Waterhole Miller
2011 6 Month Rule Julian
2012 The Come Up Steve
2017 Car Dogs[22] Mark Chamberlain
Room for Rent Huey Dorsey
2018 We Are Here Unnamed Man
Clara Isaac Bruno
Yil Nom Rol
2004 Jack & Bobby Matt Kramer
Cold Case Dean Lang 1953
Strong Medicine Brandon
2005 Close to Home Paul the Paralegal
Christmas in Boston Seth
2006 Orpheus Barry
Numbers Adam Bennett
Commander in Chief Colin James
2006-07 Friday Night Lights Connor Hayes
2007 Without a Trace Adam Clark
Lost Peter Talbot
Heartland Henry Gilliam
2008 Good Behavior Van/Haden West
NCIS Tommy Doyle
2009 The Dealership Jack Carson
Ghost Whisperer Linus Van Horn
Cupid Joe Adams
Lie to Me Lou Nemeroff
Raising the Bar James Parsons
2010 FlashForward Ed
Pretty Little Liars Hardy
2011-19 Suits Mike Ross
2011-12 Luck Nathan Israel
2014 Rosemary’s Baby Guy Woodhouse
2014-15 Orphan Black Jesse
2015 Talking Marriage with Ryan Bailey Oʻzi
2016 Legends of Tomorrow Rex Tyler / Hourman
2019 Sneaky Pete Stefan Kilbane
2020 The Right Stuff John Glenn
2023 Plan B Philip
TBA A League of Their Own Charlie[23]
  1. interdimensional slug [@migasinparis]. „Ladies and gentlemen, Patrick Johannes Adams @halfadams“ (24-yanvar 2013-yil)./photo/1
  2. Christina Radish. „Patrick J. Adams Talks SUITS, Joining the Show, Challenging Scenes, Improv on Set and Fan Expectations for the Rest of Season 2“. Collider.com (12-noyabr 2012-yil). Qaraldi: 25-iyun 2015-yil.
  3. „SAG Awards 2012: The Winners List“. The Hollywood Reporter (29-yanvar 2012-yil). Qaraldi: 30-dekabr 2018-yil.
  4. „arxiv nusxasi“. 19-may 2018-yilda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 31-iyul 2022-yil.
  5. Profile, adweek.com; accessed June 25, 2015.
  6. Sheri Block. „Toronto-native Patrick J. Adams scores 'breakout role' in new legal drama series 'Suits'“. The CTV.ca Insider. CTV (22-avgust 2011-yil). 26-iyun 2015-yilda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 25-iyun 2015-yil.
  7. „Patrick J. Adams“. USC School of Dramatic Arts. Qaraldi: 18-avgust 2017-yil.
  8. Troian Bellisario & Patrick J. Adams Are Married: Inside Their Rustic Wedding Weekend, E! News, December 10, 2016
  9. Pamela Tan. „Patrick J Adams in Sg: Talks Suits and girlfriend Troian Bellisario“ (4-mart 2013-yil). 2015-yil 7-sentyabrda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 2022-yil 31-iyul.
  10. Suits Star Patrick Adams Talks Love, Lawyers, and His Stroke of Luck YouTubeda
  11. Marinel R. Cruz. „'Pretty Little Liars' star likens love, fame to 'thrilling roller-coaster ride'“. Philippine Daily Inquirer (28-fevral 2013-yil). Qaraldi: 11-noyabr 2013-yil. „Troian Bellisario is in town with actor boyfriend Patrick J. Adams“.
  12. „Patrick J. Adams and Troian Bellisario Get Married in Bohemian California Wedding — See the Pics“ (inglizcha). PEOPLE.com (11-dekabr 2016-yil). Qaraldi: 1-oktabr 2017-yil.
  13. „Inside Troian Bellisario & Patrick J. Adams' Wedding“. E! Online. Qaraldi: 1-oktabr 2017-yil.
  14. Yasharoff, Hannah. „Troian Bellisario and Patrick J. Adams Welcome Baby Girl“. USA Today (8-oktabr 2018-yil). Qaraldi: 27-yanvar 2019-yil.
  15. Bitsky. „Troian Bellisario and Patrick J. Adams secretly welcome baby girl“. Page Six (4-iyun 2021-yil). Qaraldi: 4-iyun 2021-yil.
  16. „Katie's Crib: Labor in a Parking Garage: Troian Bellisario & Patrick J. Adams' Shocking Baby Delivery! on Apple Podcasts“ (inglizcha). Apple Podcasts. Qaraldi: 27-avgust 2021-yil.
  17. „LawSoc Presents Patrick J. Adams with Honorary Life Membership to the Society“. YouTube. 2022-yil 31-iyulda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 25-iyun 2015-yil.
  18. „Patrick J. Adams honoured by Lawsoc“. University College Dublin Student Societies (11-sentabr 2013-yil). Qaraldi: 25-iyun 2015-yil.
  19. „LawSoc Presents Patrick J. Adams with Honorary Life Membership to the Society“. LawSoc. 26-noyabr 2014-yilda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 25-iyun 2015-yil.
  20. „The Morning Show on Global“. 26-iyun 2015-yilda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 25-iyun 2015-yil.
  21. „PJA Gallery, Suits Behind the Lens“. USA Network (12-fevral 2015-yil). Qaraldi: 25-iyun 2015-yil.
  22. Jeff Sneider. „Cory Hardrict to Star in 'Car Dogs' With George Lopez, Octavia Spencer (Exclusive)“. The Wrap (14-noyabr 2013-yil).
  23. Petski. „Patrick J. Adams Joins 'A League Of Their Own' Amazon Series As Recurring“. Deadline Hollywood (10-sentabr 2021-yil). Qaraldi: 10-sentabr 2021-yil.