Kontent qismiga oʻtish

Jennifer Lopez

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Jennifer Lopez
Tavalludi
Jenifer Lynn Lopez

24-iyul 1969-yil (1969-07-24) (54 yosh)
Fuqaroligi AQSh
Kasbi Qoʻshiqchi, aktrisa, raqqosa, produser
Faoliyat yillari 1986 – hozirgacha
Turmush oʻrtogʻi
  • Ojani Noa

(1997—1998)

  • Cris Judd

(2001—2003)

(2004—2014)

Bolalari 2
Otasi David López[2]
Onasi Guadalupe Rodríguez
Veb-sayti jenniferlopez.com
Imzosi

Jennifer Lynn Lopez (talaffuzi: Jennifer Linn Lopes; 24-iyul 1969-yilda tugʻilgan) amerikalik qoʻshiqchi, aktrisa, raqqosa va film produserdir. 1997-yilda Selena biopikasida birinchi oʻrinni egallagan Lopez, filmdagi roli uchun 1 million AQSh dollari miqdorida pul topgan birinchi lotin aktrisasi oʻlaroq Oltin globus mukofoti bilan taqdirlandi. Keyinchalik, Anaconda (1997) va Out of Sight (1998) filmlarida suratga tushdi. Shuningdek, Lopez Hollywoodning eng koʻp haq toʻlanadigan lotin aktrisalaridan biridir.

Diskografiyasi

[tahrir | manbasini tahrirlash]

Filmografiyasi

[tahrir | manbasini tahrirlash]
Lopez 2012
  • 1986: My Little Girl, Myra
  • 1993: Lost in the Wild, Rosie Romero
  • 1995: My Family, Young Maria
  • 1995: Money Train, Grace Santiago
  • 1996: Jack, Miss Marquez
  • 1996: Blood & Wine, Gabriela Gabby
  • 1997: Selena, Selena Quintanilla-Perez
  • 1997: U Turn, Grace McKenna
  • 1997: Anaconda, Terri Flores
  • 1998: Out Of Sight, Karan Sisco
  • 1998: AntZ, Voice Azteca
  • 2000: The Cell, Catherine Deane
  • 2001: The Wedding Planner, Mary Fiore
  • 2001: Angel Eyes, Sharon Pogue
  • 2002: Enough, Slim Hiller
  • 2002: Maid in Manhattan, Marisa Ventura
  • 2003: Gigli Ricki
  • 2004: Jersey Girl, Gertrude Steiney
  • 2005: Monster-in-Law, Charlie
  • 2005: Shall We Dance, Paulina
  • 2005: An Unfinished Life, Jean Gilkyson
  • 2006: El Cantante, Puchi
  • 2006: Bordertown, Lauren Adrian
  • 2010: The Back-up Plan, Zoe
  • 2012: Ice Age: Confinental Drift, Voice Shira
  • 2012: What to Expect When You’re Expecting, Holly
  • 2013: Parker, Leslie Rogers
  • 2014: Home, Tip’in annesi
  • 2014: Lila and Eve, Eve Rafael
  • 2015: The Boy Next Door
Jennifer Lopez (Braziliya)
Lopez 2018