Jan Tomanek

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Jan Tomanek

Jan Tomanek (* 14.2. 1978 Praga ) hisoblanadi Chexiya Movie direktori bir yozuvchi . U pichan bilan O'tgan Pragadagi afsonalar va echki hikoyalari - jonli translyatsiyalar yaratuvchisi. 2018-yilda u birinchi marta romantik roman muallifi Motli krik (The Butterfly Scream) ni nashr etdi.

Biografiya[tahrir]

1996 yilda Praga oliy maktabini bitirgan. 1999 yildan buyon Pragada gimnastika akademiyasida , New Media studiyasida tahsil olmoqda. U 1997 yildan beri qisqa 3D animatsion filmlar va estrada filmlarini haqiqiy aktyorlarga aylantirmoqda. 1997 yilda o'zining " Perpetuum mobile" qisqa metrajli filmini yaratdi. 1999-yilda u qisqa muddatli ikkita kino va ikki jonli stakan haqida 3D animatsion hikoya chiqargan. 2007 yildan beri u Chexiya televideniyasi bilan eng so'nggi filmi ustida ishlamoqda, u 3D modellashtirilgan orqa qismlarni haqiqiy aktyorlarning ko'k fonda o'qqa tutilishi bilan birlashtiriladi. Shuningdek, u Praganing " Laterna Magika" teatri kompaniyasi bilan ishlaydi. Tomagnekning kinolari Chexiya va xorijiy festivallarda taqdim etilgan. Uning qisqa metrajli filmlarida u deyarli har bir narsani, jumladan, sctipt, yo'nalish, animatsiya va post-prodyusni qiladi.

2008 yilda u yangi " Story" filmi - "Old Praga" afsonalari ( chex. Kozí příběh - pověsti staré Prahy ) - birinchi to'liq metrajli Chexiya 3D animatsion filmi. 2012 yilda Chesse - aka Keçi hikoyasi 2 bilan echki hikoyasini yakunladi.

2018-yilda Albatros Media nashriyotida o'zining birinchi romanini (The Butterfly scream) chop etdi.

Filmografiya[tahrir]

Echki hikoyasi - Eski Praga afsonalari
  • 1997 yil Poslední večeře Páně ( Lordning oxirgi kechki ovqatlari) - 3 min. - qisqa film
  • 1997 Perpetuum mobil - 5 min. - qisqa film
  • 1999 Kapesníček (The Hanky) - 6 min. - qisqa film
  • 1999 yil Ze života sklenic (ko'zoynak hayotidan) - 3 min. - 3D animatsiya
  • 1999 yil Vlastně nikam. . . (Aslida hech erda ...) - 20 daqiqa - qisqa film
  • 2000 Svět (The World) - 3 min. - 3D animatsiya
  • 2001 Červená Karkulka - 5 daqiqa. - qisqa metrajli animatsiya
  • 2002 Žáby (The Frogs) - 2003 yildan beri kino tarqatishda 4 daqiqa - 3D animatsion film
  • 2003 Probuzení (uyg'onish) - 20 daqiqa - qisqa film
  • 2008 yilgi o'tmish tarixi - qadimgi Praga afsonalari - badiiy film, rejissyor, artist [1]
  • 2012 pishloqli echki hikoyasi - badiiy film, ijrochi direktori

Kitoblar[tahrir]

Mukofotlar[tahrir]

Jan Tománek
  • 2009 Seulning Seoul shahridagi raqamli seansi
  • 2009 Drake International kinofestivali - Italiya, Neapol
  • 2009 SICAF (Seul xalqaro multfilm va animatsiya festivali) (Xususiyat tanlovi)
  • 2009 INDIE FEST USA - AQSh, Kaliforniya
  • 2009 Bangkok Int. Animatsiya filmlari festivali - Tailand, Bangkok (rasmiy musobaqa)
  • 2009 Animest 2009 Int. Animatsiya filmlari festivali - Bukrash (rasmiy musobaqa)
  • 2009 CINANIMA 2009, 33-chi Xalqaro. anim. Film Festivali - Espino (Rasmiy musobaqa)
  • 2009 y. Chexiya sovrini - Eng yaxshi san'at yutug'i - nomzod
  • 2009 Febiofest - Kristian - AWARD tanqidchilarning bahosi - 2008 yilning eng yaxshi chizgi animatsion filmi
  • 2010 Bilbao - Xalqaro Animatsion filmlar festivali - Ispaniya
  • 2010 NUEVA MIRADA - Int. festival - Buenos-Ayres - Argentina - Oltin qirg'ovul - Bolalar uchun eng yaxshi xususiyat

Manbalar[tahrir]

Tashqi havolalar[tahrir]

  • 2007-2008 yillarda olingan echki xodimi kino veb-sayti