Tokio Hotel

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Tokio Hotel
Tokio Hotel.JPG
Kelib chiqishi Magdeburg
Mamlakat Germaniya
Faoliyat 2001 – bugun
Janr emo
pop-rock
Leybl Island (Universal)
Tarkib Bill Kaulitz
Tom Kaulitz
Georg Listing
Gustav Schäfer
Veb-sahifa www.tokiohotel.de

Tokio Hotel — Magdeburglik nemis rock-guruhi.

Guruh 2001-yili, egizaklar Bill va Tom Kaulitzlar duetiga Gustav Schäfer va Georg Listing qoʻshilganida tashkil topadi. Guruhning dastlabki nomi "Devilish" boʻlgan. Oʻsha paytda ijodkorlar oʻrtacha hisobda 12 yoshda boʻlganlar. 2003-yili Universal bilan shartnoma imzolagandan soʻng guruh oʻz nomini "Tokio Hotel"ga oʻzgartiradi. Kvartetning musiqiy prodyuserlari - David Jost, Dave Rot va Pat Benzner. Nomini oʻzgartirganidan soʻng guruh yoʻnalishini ham oʻzgartirdi. Tokio Hotel endi progressiv-kommers pop va pop-rokni ijro eta boshladi. Guruh juda tez orada oʻsmirlarning sevimli guruhiga aylanadi.

Diskografiya[tahrir]

Albomlar[tahrir]

  • Schrei (2005)
  • Schrei - so laut du kannst (2006)
  • Zimmer 483 (2007)
  • Scream (Room 483) (2007)
  • Humanoid (2009)

Singllar[tahrir]

  • Durch den Monsun (2005)
  • Schrei]] (2005)
  • Rette Mich (2006)
  • Der Letzte Tag (2006) / Wir Schließen Uns Ein (2006)
  • Übers Ende der Welt (2007)
  • Spring Nicht (2007)
  • Monsoon (2007)
  • Ready, Set, Go! (2007)
  • Scream (2007)
  • An Deiner Seite (Ich bin da) (2007)
  • Automatic / automatisch (2009)
  • The World Behind My Wall / Lass uns Laufen (2010)
  • Dark side of the sun (2010)

Havolalar[tahrir]