The Rolling Stones

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
The Rolling Stones
The Rolling Stones Summerfest in Milwaukee - 2015.jpg
MamlakatBuyuk Britaniya bayrogʻi Birlashgan Qirollik
Faoliyat1962 - hozirgacha
Janrrok-n-roll, ritm-end-blyuz, blyuz, country, reggi
LeyblVirgin
TarkibMick Jagger
Keith Richards
Charlie Watts
Ron Wood
Sobiq aʼzolarBill Wyman
Brian Jones
Mick Taylor
Ian Stewart
Veb-sahifaRasmiy sayt

The Rolling Stones (Rolling-stounz) — 1960-yillarda muvaffaqiyat choʻqqisida boʻlgan ingliz rock-guruhidir. The Rolling Stones koʻpchilik kompozitsiyalari pop-musiqada yangi yoʻnalishlar yaratganligi bilan unikal boʻlganlar. 1969-yildagi AQSH boʻylab tur vaqtida ularni „Dunyodagi eng buyuk rok-n-roll guruhi“ deb taqdim etishardi.

Diskografiya[tahrir]

Singllar[tahrir]

  • 1963, iyun — Come On/I Want To Be Loved
  • 1963, noyabr — I Wanna Be Your Man/Stoned
  • 1964, fevral — Not Fade Away/Little By Little
  • 1964, iyun — Itʼs All Over Now/Good Times, Bad Times
  • 1964, noyabr — Little Red Rooster/Off The Hook
  • 1965, fevral — The Last Time/Play With Fire
  • 1965, avgust — (I Canʼt Get No) Satisfaction/The Spider And The Fly
  • 1965, oktabr — Get Off My Cloud/The Singer Not The Song
  • 1966, fevral — 19th Nervous Breakdown/As Tears Go By
  • 1966, iyun — Paint It, Black/Long Long While
  • 1966, sentabr — Have You Seen Your Mother, Baby, Standing In The Shadow?/Whoʻs Driving Your Plane?
  • 1967, yanvar — Letʼs Spend The Night Together/Ruby Tuesday
  • 1967, avgust — We Love You/Dandelion
  • 1968, may — Jumpinʼ Jack Flash/Child Of The Moon
  • 1969, iyul — Honky Tonk Women/You Canʼt Always Get What You Want

Studiyaviy albomlar[tahrir]

  • 1964 The Rolling Stones
  • 1965 The Rolling Stones No.2
  • 1965 Out Of Our Heads
  • 1966 Aftermath
  • 1967 Between The Buttons
  • 1964 The Rolling Stones
  • 1964 12 X 5
  • 1965 Now!
  • 1965 Out Of Our Heads
  • 1965 December’s Children (And Everybody’s)
  • 1966 Aftermath
  • 1967 Between The Buttons
  • 1967 Their Satanic Majesties Request
  • 1968 Beggar’s Banquet
  • 1969 Let It Bleed
  • 1971 Sticky Fingers
  • 1972 Exile on Main Street
  • 1973 Goats Head Soup
  • 1974 Itʼs Only Rock and Roll
  • 1976 Black & Blue
  • 1978 Some Girls
  • 1980 Emotional Rescue
  • 1981 Tattoo You
  • 1983 Undercover
  • 1986 Dirty Work
  • 1989 Steel Wheels
  • 1994 Voodoo Lounge
  • 1997 Bridges to Babylon
  • 2005 A Bigger Bang

Konsert albomlari[tahrir]

  • 1966 Got Live If You Want It!
  • 1970 Get Yer Ya-Yaʼs Out (The Rolling Stones In Concert)
  • 1977 Love You Live
  • 1982 Still Life (American Concert 1981)
  • 1991 Flashpoint
  • 1995 Stripped
  • 1996 Rock And Roll Circus
  • 1998 No Security
  • 2004 Live Licks

Termalar[tahrir]

  • 1966 Big Hits (High Tide And Green Gras)
  • 1967 Flowers
  • 1969 Through The Past, Darkly (Big Hits Vol.2)
  • 1971 Hot Rocks 1964—1971
  • 1972 More Hot Rocks (Big Hits & Fazed Cookies)
  • 1975 Metamorphosis
  • 1975 Made In The Shade
  • 1981 Sucking In The Seveties
  • 1984 Rewind (1971—1984)
  • 1989 Singles Collection: The London Years
  • 1993 Jump Back: The Best Of Rolling Stones '71-'93
  • 2002 Forty Licks
  • 2005 Rarities 1971—2003

Havolalar[tahrir]