Monique van Vooren

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Monique van Vooren (talaffuzi: Monique van Vooren; 1927-yil 25-mart — 2020-yil 25-yanvar) belgiyalik va amerikalik aktrisa va raqqosadir.

Hayoti[tahrir]

Monique Belgiyaning Brussel shahrida tugʻilgan boʻlib, otasi — George Bronz (yoki Bronze), onasi — Louise van Vooren. Monique figurali uchish boʻyicha chempion boʻlgan hamda Belgiya goʻzallik qirolichasi unvoniga sazovor boʻlgan. U falsafa va tillarni, jumladan ingliz, italyan, fransuz, nemis, ispan, golland va yunon tillarida soʻzlashishni oʻrgangan. 1946-yilda u ilk marotaba AQShga tashrif buyuradi.

1950-yilda Monique Italiyada aktrisa sifatidagi karyerasini Gianina rolida Leonide Moggi tomonidan suratga olingan „Tomorrow Is Too Late“ kinodramasida boshlagan. U taniqli italiyalik rejissor Pyer Paolo Pasolinining „Dekameron“ filmida rol ijro etdi. Brodveyda van Vooren Jon Murray Andersonning „Almanax“ va „Oydagi odam“ filmlarida rol oʻynagan. 60-yillar oxiri-70-yillar boshlarida u Fransiya, Italiya va AQSh kabi mamlakatlarda suratga tushgan.

Monique van Vooren 2020-yil 28-yanvarda New Yorkda 92 yoshida vafot etdi.[1]

Filmografiyasi[tahrir]

Yil Asl nomi Oʻzbekcha nomi
1958 Gigi Gigi
1973 Sugar Cookies Shakarli pechene
1957 Ten Thousand Bedrooms Oʻn mingta yotoqxona
1968 Batman Batman
1959 Sunday Showcase Yakshanba vitrinasi
1987 Wall Street Wall Street (talaffuzi: Uol Strit)
1950 Tomorrow Is Too Late Ertaga juda kech
2012 Greystone Park Greystone bogʻi

Manbalar[tahrir]

Havolalar[tahrir]