Bob Marley

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Bob Marley
Umumiy maʼlumot
Tugʻilgan paytidagi ismi Robert Nesta Marley
Tugʻilishi 6-fevral 1945-yil(1945-02-06)
Vafoti 11-may 1981-yil(1981-05-11)
(36 yoshda)
Mayami, Florida, AQSh
Faoliyat yillari 1962—1981
Bolalari 9
Janr Reggae, Ska, Rocksteady, Folk

Robert Nesta Marley (6-fevral, 1945 — 11-may, 1981) — yamaykalik qoʻshiqchi, qoʻshiq muallifi va musiqachi. U Reggae musiqa janri kashshoflar biri hisoblanardi.[1][2]

Diskografiya[tahrir]

Studiyaviy albomlar[tahrir]

  • The Wailing Wailers (1965)
  • Soul Rebels (1970)
  • Soul Revolution (1971)
  • The Best of The Wailers (1971)
  • Catch a Fire (1973)
  • Burnin' (1973)
  • Natty Dread (1974)
  • Rastaman Vibration (1976)
  • Exodus (1977)
  • Kaya (1978)
  • Survival (1979)
  • Uprising (1980)
  • Confrontation (1983)

Konsert albomlari[tahrir]

  • Live! (1975)
  • Babylon by Bus (1978)


Manbalar[tahrir]

  1. Samuels, A.J. „Bob Marley: Anatomy of an Icon“. Qaraldi: 10-Oktabr 2017-yil.
  2. „'Marley' – a new view of a cultural icon“. www.youthlinkjamaica.com. 10-Oktabr 2017-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 10-Oktabr 2017-yil.

Havolalar[tahrir]