Orlando Bloom

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Orlando Bloom
Foto
Orlando Bloom, 2008-yil fevrali
Tavalludi sanasi: 13-yanvar, 1977 (1977-01-13)(37 yosh)
Tavalludi joyi: Canterbury, Kent, Angliya
Fuqaroligi: Birlashgan Qirollik
Kasbi: aktyor
Faoliyat yillari: 1994-yildan
Mukofotlari: Screen Actors Guild Awards, 2003
IMDb: ID 0089217


Orlando Bloom (talaffuzi: Orlando Blum; 1977-yil, 13-yanvar) ingliz aktyoridir. Uzuklar hukmdori, Karib dengizi qaroqchilari filmlaridagi rollari orqali tanilgan.

Filmografiyasi[tahrir]

Yil Film Rol Izohlar
1994-1996 Casualty (serial) TV, 3 qism
1997 Wilde Ijarachi
2000 Midsomer Murders Peter Drinkwater TV, 1 qism
2001 Uzuklar hukmdori: Uzuk birodarligi Legolas Greenleaf
Black Hawk Down Blackburn
2002 Uzuklar hukmdori: Ikki minora Legolas Greenleaf
2003 Ned Kelly Joseph Byrne
Karib dengizi qaroqchilari: Qora marvarid laʼnati Will Turner
Uzuklar hukmdori: Qirolning qaytishi Legolas Greenleaf
2004 The Calcium Kid Jimmy Connelly
Troy Paris
Haven Shy
2005 Kingdom of Heaven Balian de Ibelin
Elizabethtown Drew Baylor
2006 Karib dengizi qaroqchilari: Murda sandigʻi Will Turner
Love and Other Disasters Paolo
Extras oʻzi TV, 1 qism
2007 Karib dengizi qaroqchilari: Dunyo chekkasida Will Turner
Everest: A Climb for Peace Hikoyanavis
2009 New York, I Love You David
The Red Circle Corey

Havolalar[tahrir]