Pelin Batu

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Pelin Batu
Tugʻilishi 27-dekabr 1978-yil (1978-12-27) (42 yosh)
Fuqaroligi Turkiya bayrogʻi Turkiya
Kasbi aktrisa, tarixchi
Faoliyat yillari 1999-

Pelin Batu — turk yozuvchisi, aktrisasi, tarixchisi va televideniyedagi shaxs[1].

Hayoti[tahrir]

Otasi Inal Batu diplomat boʻlib ishlaganligi sababli u bolaligini koʻplab xorijiy mamlakatlarda, jumladan Pokiston, Kipr, Chexiya, Fransiya va AQShda oʻtkazgan. U Nyu-York shahridagi Marymount maktabida oʻrta maktabni tugatgan va Mannes musiqa kollejida musiqiy va teatr taʼlimi bilan shugʻullangan. Nyu-York universitetida adabiyot va falsafani boshlaganidan soʻng, u tarix fanini oʻqishni boshladi va uni Istanbuldagi Boğazichi universitetida tamomladi. U oʻzining kino debyutini 1999-yilda Garem Suare-dagi Cherkesian Nevres rolini tasvirlab, yana bir qancha film va seriallarda davom ettirdi. Batuning onasi Nevra Batu alban millatidandir[2][3] .

Batu, shuningdek, „Tarihin Arka Odasi“ nomli shou dasturiga mezbonlik qildi, u „HaberTürk“ da Murat Bardakchi va Erhan Afyonku bilan birgalikda namoyish etildi. Yoshligidan sheʼriyatga qiziqib, u koʻplab sheʼrlar yozgan, tarjima qilgan va nashr etgan. Uning birinchi „Shisha“ sheʼriy kitobi 2003-yilda, 2009-yilda „Shamollar kitobi“ nashr etilgan.

Filmografiyasi[tahrir]

Kino va TV filmlar
Yil Nomi Rol Izohlar
1999 Harem Suare Çerkes Cariye Nevres
1999 Hayal Kurma Oyunları Zeynep
2001 Komser Şekspir Su
2001 Şellale Nihal
2002 O Şimdi Asker Müzeyyen
2002 İçerideki Kizar Qisqa film
2003 Bakış Qisqa film
2006 Karanlıkta Makyaj Ovoz
2006 Pars: Kiraz Operasyonu Oʻqituvchi
2007 Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım Mehmon koʻrinishi
2007 Hicran Sokağı Müyesser
2008 Yağmurdan Sonra Sumru
2009 Kanımdaki Barut Chet-ellik ayol
2009 Kayıp Armağan Yasemin Ovoz
2010 Mandalina Kabukları Qisqa film
2012 Zor Yılların Kayıp Çocukları Züleyha
2014 Şipşak Anadolu Mehmon koʻrinishi
2014 Bir Don Juan Öldürmek
TV seriallar
Yil Nomi Rol Izohlar
1999 Akşam Güneşi Jülide
2003 Baba Deniz
2004 Ayışığı Neredesin
2005 Sessiz Gece Çiçek
2006 Dün Gece Bir Rüya Gördüm Lale
TV Programmalar
Yil Nomi Rol Izohlar
2009-2011 Tarihin Arka Odası uning oʻzi
2011 Burada Laf Çok uning oʻzi

Manbalar[tahrir]