Oprah Winfrey

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Opra Uinfri
Oprah Winfrey
[[Tasvir:
Oprah Barack Obama bilan
|200px|Oprah Winfrey]]
Tavallud sanasi: 29-yanvar, 1954 (1954-01-29)(63 yosh)
Tavallud joyi: Missisipi, AQSH
Fuqaroligi: Flag of the United States.svg AQSH

Opra Gayl Uinfri (ingl. Oprah Gail Winfrey; 1954-yil 29-yanvar) — amerikalik taniqli aktrisa, teleboshlovchi yulduz. U bir necha yillardan beri dunyoning eng kuchli teleboshlovchisidir. Forbes maʼlumotiga koʻra, uning boyligi 2.8 milliard dollardan ziyod[1][2][3]. Oʻzining shaxsiy telekanali, radiosi, internet manbasi, kinostudiyasi, jurnali bor.

Mukofotlari[tahrir]

Filmografiyasi[tahrir]

  • 1985 — „The Color Purple“da Sofiya
  • 1986 — „Native Son“da missis Tomas
  • 1989 — „Women of Brewster Place“da Mattie
  • 1992 — „Lincoln“ da Elizabet
  • 1993 — „There Are No Children Here“
  • 1997 — „Before Women Had Wings“
  • 1998 — „Ellen“
  • 1998 — „All-American Girl“
  • 1998 — „Beloved“
  • 1999 — „Our Friend, Martin“
  • 2001 — „A Prayer for America: Yankee Stadium Memorial“
  • 2003 — „Unchained Memories: Readings from the Slave Narratives“
  • 2005 — „Emmanuelʼs Gift“
  • 2006 — „Charlotteʼs Web“
  • 2007 — „Bee Movie“
  • 2009 — „The Princess and the Frog“
  • 2013 — „The Butler“
  • 2014 — „The Selma“

Manbalar[tahrir]

Havolalar[tahrir]