Kontent qismiga oʻtish

Neha Mahajan

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Neha Mahajan
Tavalludi 18-avgust 1990-yil (1990-08-18) (33 yosh)
Talegaon Dabhade, Maharashtra
Fuqaroligi Hindiston
Kasbi
  • Aktrisa
Faoliyat yillari 2004-hozirgacha

Neha Mahajan (1990-yil 18-avgustda tugʻilgan) hind aktrisasi va modeli boʻlib, marathi teatridan tashqari asosan marathi va hind filmlaridagi rollari bilan tanilgan.[1][2] Mahajan oʻzining debyutini 2012-yilda ingliz filmida, Kanada-Britaniya ishlab chiqarishida Dipa Mehta tomonidan suratga olingan Midnigtʼs Children filmida qilgan.

2013-yilda Neha Mahajan Madhav Vazening Marathi tilidagi Gamlet spektaklida Ofeliya rolini ijro etgan.[3] Keyin u Ajoba (2013) va Feast Varanasi (2014) filmida paydo boʻlgan.[4] 2015-yilda u The Printed House nomli hind dramasida Vishaya rolida oʻzining Mollywooddagi debyutini qilgan.[5] Yaqinda Neha 2019-yilda Netflix-ning distopik dramasi Leyla serialida paydo boʻldi. Neha Mahajan Rohit Shettining Simmba filmida ham koʻrilgan.  2020-yilda Neha Mahajan Gollywooddagi Extraction trillerida debyut qilgan.

Mahajan sitar sanʼatkori Pandit Vidur Mahajanning qizi boʻlib, unga yakkaxon chiqishlari bilan birga sitar chiqishlarida hamrohlik qiladi. U Maxarashtra shtatining Pune shtatidagi Talegaon Dabhade shahrida tugʻilgan.[6] Mahajan yoshligidan filmlar tomosha qilishni toqtirgan va aktrisa bo`lishni hohlagan. U har xil maktab va kollejdagi tadbir spektakllarida rollar ijro etgan va olqishlangan. Mahajan Texasdagi Trimble Tech High Schoolda oʻqigan va keyinchalik Pune universitetida falsafa boʻyicha magistrlik darajasini tamomlagan. U teatr va kino bilan shugʻullangan va marathi, ingliz, hind va malayalam tillaridagi kinoteatrlarda ishlagan.

Filmografiyasi

[tahrir | manbasini tahrirlash]
Yil Nom Til Rol Izohlar
2012 Midnightʼs Children Ingliz Yosh Naseem
2014 Ajoba Marathi
Feast of Varanasi Hind Maya
2015 Coffee Ani Barach Kahi Marathi Abha
Nilkanth Master Yashoda
The Painted House Malayalam Vishaya
2016 Aai Tujha Aashirwad Marathi
Friends
Youth Yutika
One Way Ticket Urvashi
2017 Tujha Tu Majha Mi Rajashree
2018 Gaon Hind Sango
Simmba Kavya
2019 Leila Pooja Netflix
2020 Extraction Ingliz Neysa Netflix
2021 Koi Jaane Na Hind Bindiya Amazon Prime
  1. Praveen, S.R.. „Directors out against CBFC directives“. The Hindu (2015-yil 31-avgust). Qaraldi: 2016-yil 30-noyabr.
  2. Ghosalkar, Ashwini. „4th Jio Filmfare Awards Marathi 2018: Neha Mahajan has two Bollywood projects in her kitty!“. The Times of India (2018-yil 27-sentyabr). Qaraldi: 2019-yil 14-fevral.
  3. Shetty, Akshata. „Theatre director Madhav Vaze directs Shakespeare's Hamlet in Marathi“. Times of India (2013-yil 28-fevral). Qaraldi: 2015-yil 5-mart.
  4. „Supreme Motion Pictures launched at a star-studded event“. Times of India (2013-yil 24-iyul). Qaraldi: 2015-yil 5-mart.
  5. Kannan, Arathi. „'Chaayam Poosiya Veedu': Angels and demons...“. Manorama Online... (2015-yil 7-dekabr). Qaraldi: 2019-yil 14-fevral.
  6. „Talegaon girl Neha mahajan makes her Bollywood debut“. Sakaal Times (2013-yil 4-fevral). Qaraldi: 2015-yil 5-mart.