Kontent qismiga oʻtish

Mila Kunis

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Mila Kunis

Kunis 2018-yilda
Tavalludi
Milena Markovna Kunis

14-avgust 1983-yil (1983-08-14) (40 yosh)
Fuqaroligi AQSH bayrogʻi AQSh
Kasbi Aktrisa
Faoliyat yillari 1994 – hozirgacha
Turmush oʻrtogʻi
Ashton Kutcher (turm. 2015)
Bolalari 2

Milena Markovna „Mila“ Kunis (ukraincha: Мілена Марківна Куніс; ruscha: Милена Марковна Кунис; 1983-yil 14-avgustda tugʻilgan) amerikalik aktrisadir. Birinchi marta 14 yoshida Fox telekanalining That '70s Show (1998—2006) serialida rol oʻynagan. Kunis, shuningdek, Family Guy animatsion teleserialida Meg Griffin personajiga ovoz bergan.

Kunis Forgetting Sarah Marshall (2008), Black Swan (2010), Max Payne (2008), The Book of Eli (2010), Friends with Benefits (2011), Oz the Great and Powerful (2013), Ted (2012), Bad Moms (2016) va A Bad Moms Christmas (2017) kabi filmlarda rollar ijro etgani bilan tanilgan.

Milena Markovna Kunis 1983-yil 14-avgustda Ukrainaning Chernovsi shahrida yahudiy oilasida tugʻilgan[1][2]. Onasi Elvira — sobiq fizika oʻqituvchisi, hozir dorixona mudiri; otasi Mark Borisovich — Chernovsidagi „Legmash“ zavodining sobiq injener-mexanigi, hozirda taksi haydovchisi boʻlib ishlaydi[3][4]. Milaning Maykl ismli akasi bor. Aktrisaning ona tili rus tilidir[5]. 2011-yilda bergan intervyusida u ota-onasi „ajoyib ishga“ egaligi, u „juda omadli“ boʻlganligi va oilasi „kambagʻal emas“ligini aytdi[6].

1991-yilda, Mila sakkiz yoshda ekanligida, u va uning oilasi AQShning Los-Anjeles shahriga koʻchib oʻtgan[7][8][9].

Shaxsiy hayoti

[tahrir | manbasini tahrirlash]

2012-yil aprel oyida Mila Ashton Kutcher bilan munosabatlarni boshladi. Kunis Kutcher bilan birinchi bor That '70s Show serialida uchrashgan. 2014-yil fevral oyida juftlik unashtirilganliklarini eʼlon qilishdi[10].

Kunis Max Payne (2008) filmi premyerasida.
Kunis (2009)
Kunis San Diego Comic-Con Internationalda (2012).

Filmografiyasi

[tahrir | manbasini tahrirlash]
Yil Nom Rol Izohlar
1996 Santa with Muscles Sarah
1997 Honey, We Shrunk Ourselves Jill Direct-to-DVD turidagi fim
1998 Krippendorf's Tribe Abbey Tournquist
1998 Milo Martice [11]
2001 Get Over It Basin
2002 American Psycho 2 Rachael Newman Direct-to-DVD turidagi fim
2004 Tony n' Tina's Wedding Tina Nunzio
2005 Stewie Griffin: The Untold Story Meg Griffin (ovoz bergan) Direct-to-DVD turidagi fim
2007 After Sex Nikki
2007 Moving McAllister Michelle McAllister
2008 Boot Camp Sophie
2008 Forgetting Sarah Marshall Rachel Jansen
2008 Max Payne Mona Sax
2009 Extract Cindy
2010 Book of Eli, TheThe Book of Eli Solara
2010 Date Night Whippit
2010 Black Swan Lily
2011 Friends with Benefits Jamie Rellis
2012 Ted Lori Collins
2012 The Color of Time Catherine Mauger
2013 Oz the Great and Powerful Theodora / The Wicked Witch of the West
2013 Blood Ties Natalie
2013 Third Person Julia Weiss
2014 The Angriest Man in Brooklyn Sharon Gill Ijrochi prodyuser
2014 Annie Andrea Alvin Kameo
2015 Jupiter Ascending Jupiter Jones
2015 Hell and Back Deema (ovoz bergan)
2016 Bad Moms Amy Mitchell
2017 A Bad Moms Christmas Ijrochi prodyuser
2018 The Spy Who Dumped Me Audrey Stockman
2019 Wonder Park Greta (ovoz bergan)
2020 Four Good Days Molly
2021 Breaking News in Yuba County Nancy
2022 Luckiest Girl Alive TifAni „Ani“ FaNelli Prodyuser
TBA Goodrich Grace Goodrich

Teleseriallar

[tahrir | manbasini tahrirlash]
Yil Nom Rol Izohlar
1994 Days of Our Lives yosh Hope Williams
1994 Baywatch Annie Qism: „Aftershock“
1995 Bonnie Qism: „Hot Stuff“
1995 The John Larroquette Show Lucy Sanchez Qism: „The Defiant One“
1995 Piranha Susie Grogan TV film
1995 Hudson Street Devon Qism: „Hereʼs Just Looking at You, Kid“
1996 Unhappily Ever After Chloe Qism: „In the Stars“
1996-1997 Nick Freno: Licensed Teacher Anna-Maria Del Bono 5 ta qism
1996-1997 7th Heaven Ashley 4 ta qism
1997 Walker, Texas Ranger Pepper Qism: „Last Hope“
1998 Gia yosh Gia Carangi TV film
1998 Pensacola: Wings of Gold Jessie Kerwood Qism: „Company Town“
1998-2006 That '70s Show Jackie Burkhart Bosh rol
1999—hozirgacha Family Guy Meg Griffin (ovoz bergan) Bosh rol
2000 Sammy Lola Blake (ovoz bergan) Qism: „House of Pain“
2000-2002 Get Real Taylor Vaughn 2 ta efirga uzatilmagan qism
2002 MADtv Daisy Qism: „8.7“
2004 Grounded for Life Lana 2 ta qism
2005 Punk'd oʻzi Qism: „5.6“[12]
2005-2011 Robot Chicken ovoz bergan 15 ta qism
2009 Cleveland Show, TheThe Cleveland Show Meg Griffin (ovoz bergan) Qism: „Pilot“
2010 The Late Late Show with Craig Ferguson Snooki Polizzi Qism: „6.85“
2011 Sesame Street oʻzi Qism: „The Good Bird’s Club“
2011 Good Vibes oʻzi (ovoz bergan) Qism: „Red Tuxedo“
2014 Two and a Half Men Vivian Qism: „Lan Mao Shi Zai Wuding Shang“
2017 The Bachelorette oʻzi Qism: „Season 13, 139 overall“
2019 The Ellen DeGeneres Show oʻzi (Guest host) Qism: „April 11, 2019“
2020 Curb Your Enthusiasm oʻzi Qism: „The Spite Store“
2022 The Boys oʻzi Qism: „Herogasm“; cameo
2023 That '90s Show Jackie Burkhart
  1. Lawrence, Will. „Mila’s crossing to fame“. The Telegraph (2011-yil 2-sentyabr). 2013-yil 28-oktyabrda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 2020-yil 12-aprel.
  2. „'EXTRACT' STAR MILA KUNIS ON HER RUSSIAN ROOTS“. YouTube. 2013-yil 21-sentyabrda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 2012-yil 14-avgust.
  3. „Mila Kunis: «Nothing was ever given to me»“ (deadlink). Yahoo.com (2012-yil 6-iyun). 2012-yil 17-avgustda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 2012-yil 12-iyul.
  4. „Звезда Голливуда - дочь Марика из Черновцов“. molbuk.ua. 2014-yil 12-iyulda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 2012-yil 16-avgust.
  5. WIL.. „FIVE CELEBRITIES WHO ARE TOTALLY BILINGUAL“. EF EnglishLive (2014-yil 2-mart). 2017-yil 7-avgustda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 2017-yil 7-avgust.
  6. Lawrence, Will. „Mila’s crossing to fame“. The Telegraph (2011-yil 2-sentyabr). 2013-yil 28-oktyabrda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 2020-yil 12-aprel.
  7. „Mila Kunis' Family Moved To Escape Jewish Persecution“ (deadlink). MusicRooms.net. 2012-yil 29-fevralda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 2012-yil 14-avgust.
  8. Fischer, Paul. „Exclusive Interview : Mila Kunis“ (deadlink). Moviehole.net (2008-yil 16-oktyabr). 2012-yil 12-martda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 2011-yil 10-aprel.
  9. „Interview: Mila Kunis on BLACK SWAN, Kissing Natalie Portman, Her Russian Heritage & More!“ (deadlink). Obsessed With Film (2011-yil 20-yanvar). 2012-yil 17-avgustda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 2012-yil 14-avgust.
  10. Oldenburg, Ann. „Mila Kunis and Ashton Kutcher are expecting!“. USA Today (2014-yil 24-mart). 2020-yil 17-aprelda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 2014-yil 24-mart.
  11. „Mila Kunis Biography (1983–)“. Mila Kunis – Film Reference. Qaraldi: 2015-yil 15-sentyabr.
  12. „Punk'd Season 5, Ep. 6 "Punk'd Episode #5.6"“. Amazon.com (2005-yil 31-iyul). Qaraldi: 2012-yil 19-oktyabr.