Lee Min-ho

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Lee Min-ho

Min-ho (May, 2012)
Tugʻilishi 22-iyun 1987 (1987-06-22) (32 yosh)
Fuqaroligi Koreya
Kasbi Aktyor, qoʻshiqchi
Faoliyat yillari 2003—bugun
Mukofotlari Film: Baeksang Arts Awards, Blue Dragon Film Awards, Grand Bell Awards, Max Movie Awards, Weibo Movie Award
TV: APAN Star Awards, Asian Television Award, Baidu Feidian Awards, Baeksang Arts Awards, KBS Drama Awards, Korea Drama Awards, MBC Drama Awards, Mnet 20's Choice Awards, SBS Drama Awards, Seoul International Drama Awards
Sayt leeminho.kr

Lee Min-ho (Koreyscha: 이민호; Hanja: 李敏鎬; tug‘. 22-iyun 1987-yil),[1] Janubiy Koreyalik film yulduzi va qoʻshiqchi.[2] U 2009-yilda oʻzining Boys Ov er Flowers filmidagi Gu Jun Pyo roli orqali Koreyada va Osiyoning baʼzi qismlarida mashhurkikka ega boʻldi. Bu roli orqali Min-ho, 45-Baeksang Arts Awards da eng yaxshi yangi aktyor mukofotiga sozovor boʻldi. Uning teleseriallarda taniqli bosh rolari: City Hunter (2011), The Heirs (2013), Legend of the Blue Sea (2016). Min-honing Osiyodagi televizion seriallardagi mvaffaqiyati uni Hallyu yulduziga aylantirdi. Televizion karerasidan tashqari, Li Gangnam Blues (2015) filmidagi birinchi bosh rolni ijro etgan, undan keyin karerasida ilk marotaba Xitoyda ishlab chiqarilgan Bounty Hunters filmini oʻynagan.

Biografiyasi[tahrir]

Lee Min-ho 22-iyun 1987-yilda Janubiy Koreyaning Seul shahrida tugʻilgan. Uning oilasi onasi, otasi va bitta singlisidan iborat. Lee Min-ho yoshligida futbol oʻyinchisi boʻlishga umid qilgan, ammo boshlangʻich maktabning 5-sinfida olgan jarohati bu orzularni barbod qildi. Shunga qaramay, Lee Min-ho hali ham futbol bilan shugʻullanib kelmoqda va Nal-do Ho'ni eng sevimli oʻyinchisi sifatida eslaydi.

Karerasi[tahrir]

Lilee Min-ho o‘rta maktabdagi karerasining ikkinchi yilida eʼtiborini aktyorlikka qaratdi. Lee Min-honing o‘rta maktabda o‘qiyotgan yiliga kelib, u tanishlarining yordami bilan Starhaus Entertainmentga qo‘shildi. Treningdan o‘tgach, Min-ho rollarni o‘ynashni boshladi va bir nechta televizion dramalarga kichikroq rollarda o‘ynaydi. Uning asosiy muvaffaqiyatsizligi Gu Jun-pyoning KBS2'ning Boys Over Flowers dramasida Gu Jun-pyo bosh rolini o‘ynashi bilan boshlandi. Televizion seriallar juda mashhur bo‘lib, doimiy ravishda Janubiy Koreyada 30% dan yuqori baholarni olishdi. Li Min Ho hozirgi kunda Konkuk universitetida film va sanʼat yo‘nalishi bo‘yicha mutaxassis. 2011-yilda Lee Min-ho mashhur The Cinty Hunter serialida rol o‘ynadi. Drama Tsukasa Xojoning yaponcha mangasiga asoslangan. Uning dramadagi hamkori Park Min-Yong edi. Ular bir-birlarini taxminan 5 yil davomida bilishgan va bundan oldin KBS2'ning 2007-yilda ishlangan I am Sam dramasida birga o‘ynaganlar. Lee Min-ho va Park Min-Yong'ning boshqaruv agentliklariga ko‘ra, City Hunter filmini suratga olish jarayonida ular bir-biriga nisbatan hissiyotlarni rivojlantirgan. City Hunter tugagandan so‘ng, ular jiddiyroq munosabatda bo‘lishdi va turmush qurishadi.

Filmografiyasi[tahrir]

Yil Inglizcha nomi Asil nomi Rol
2008 Public Enemy Returns 강철중: 공공의 적 1-1 Jung Ha-yeon
2008 Our School's E.T. 울학교 이티 Oh Sang-hoon
2015 Gangnam Blues 강남 1970 Kim Jong-dae
2016 Bounty Hunters 바운티 헌터스 Yi San
2003 Sharp 성장드라마 반올림 talaba
2004 Nonstop 5 논스톱 5 MC Mong
2005 Recipe of Love 사랑찬가 ofitsant
2006 Secret Campus 비밀의 교정 Park Du-hyun
2007 Mackerel Run 달려라 고등어 Cha Gong-chan
2007 I Am Sam 아이엠샘 Heo Mo-se
2008 Get Up 나도 잘 모르지만 Min Wook-gi
2009 Boys Over Flowers 꽃보다 남자 Gu Jun-pyo
2010 Personal Taste 개인의 취향 Jeon Jin-ho
2011 City Hunter 시티헌터 Yoon-sung
2012 Faith 신의 (神医) Choi Young
2013 The Heirs 왕관을 쓰려는 자, 그 무게를 견뎌라 – 상속자들 Kim Tan
2016 Legend of the Blue Sea 푸른 바다의 전설 Kim Dam-ryeong/Heo Joon-jae
2017 DMZ, The Wild DMZ 야생의비밀 o'z ismi
2020 The King: Eternal Monarch 더 킹: 영원의 군주 Emperor Lee Gon

Mukofotlari[tahrir]

  • 2016 SBS Drama Awards - 2016-yil 31-dekabr
  • Eng yaxshi aktyor (janr / fantaziya) (Moviy dengiz afsonasi)
  • Top 10 yulduz (Moviy dengiz afsonasi)
  • Eng yaxhi juftlik mukofoti (Moviy dengiz afsonasi)
  • 2015 yil (36-) Moviy Dragon Film mukofotlari - 2015 yil 26-noyabr
  • Mashhurlik mukofoti
  • 2015 yil (52-) Daejong Film mukofotlari - 2015 yil 20-noyabr
  • Eng yaxshi yangi aktyor ("Gangnam Blues")
  • 2015 (51-) BaekSang Arts mukofotlari - 2015 yil 26-may
  • Eng mashhur aktyor ("Gangnam Blues")
  • 2013 SBS Drama mukofotlari - 2013 yil 31 dekabr
  • Eng yaxshi aktyor (maxsus drama) ("Vorislar")
  • Ten Star mukofoti ("Vorislar")
  • Eng yaxshi Netizen mukofoti ("Vorislar")
  • Eng yaxshi kiyingan mukofot ("Vorislar")
  • Eng yaxshi juftlik mukofoti ("Vorislar")
  • 12-China Fashion Awards - 2013 yil 18-yanvar
  • "Osiyodagi eng taniqli aktyor mukofoti"
  • 2012 SBS Drama mukofotlari - 2012 yil 31 dekabr
  • Eng yaxshi aktyor (mini-serial) ("Ishonch")
  • Ten Star mukofoti("Ishonch")
  • 2011 SBS Drama mukofotlari - 2011 yil 31 dekabr
  • Eng yaxshi aktyor (maxsus drama) ("Shahar ovchisi")
  • Eng yaxshi Netizen mukofoti ("Shahar ovchisi")
  • Ten Star mukofoti ("Shahar ovchisi")

Meidia taʼsiri[tahrir]

2018-yil iyun holatiga koʻra Min-ho Twitterda 3 million, Weibo va Facebookda esa 29 million va 17,4 million muhlisga ega. 2014 va 2015-yillarda Lre Xitoyning koʻngilochar jurnali tomonidan oʻtkazilgan Osiyo erkak xudosi degan nomga sazovor boʻlgan onlayn soʻrovda qatnashdi. 2017-yilda Lee AQShdagi Koreya toʻlqini muhlislari tomonidan eng koʻp koʻrilgan koreys aktyori sifatida tanlandi.

Manbalar[tahrir]

  1. Lee Min-ho (이민호, Korean actor) @ HanCinema :: The Korean Movie & Drama Database. HanCinema. August 18, 2018.
  2. [10LINE Lee Min-ho]. 10Asia (21 October 2009).

Havolalar[tahrir]