Kontent qismiga oʻtish

Im Soo-hyang

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Lim Soo-hyang
Tavalludi 19-aprel 1990-yil (1990-04-19) (34 yosh)
Fuqaroligi Koreya Respublikasi
Kasbi Aktrisa
Faoliyat yillari 2009-hozirgacha

Lim Soo-hyang (koreyscha: 임수향; 1990-yil 19-aprelda tugʻilgan) — Janubiy Koreyalik aktrisa[1]. Soo-hyang „New Tales of Gisaeng“ (2011) va „Inspiring Generation“ (2014) teleseriallarida bosh rollarni ijro etib shuhrat qozongan. Bir qator ikkinchi darajali rollardan so‘ng u „My ID is Gangnam Beauty“ (2018) romantikasi va „Graceful Family“ (2019) nomli sirli dramadagi ijrosi bilan keng eʼtirofga sazovor bo‘lgan. Soo-hyang „When I Was the Most Beautiful“ (2020), „Woori the Virgin“ (2022) va „Doctor Lawyer“ (2022) filmlarida ham suratga tushgan.

Soo-hyang 2009-yilda Chung-Ang universitetida oʻqib yurganida „4th Period Mystery“ filmida bir oz rol ijro etganidan so‘ng, 2011-yili suratga olingan „New Tales of Gisaeng“ nomli mashhur teleserialda mag‘rur raqqosa Den Sa-ran obrazi rolini o‘ynashga kirishgan[2]. Im oʻzining ijrosi uchun bir nechta mukofotlarga nomzod boʻlgan va SBS Drama Awards mukofotining „Best New Star“ (Eng zoʻr yulduz) va Korea Drama Award mukofotining „Best New Actress“ (Eng zoʻr yangi aktrisa) nominatsiyasida gʻolib boʻlgan[3]. Oʻsha yili u Paradise Ranch filmida ikkinchi darajali rolni oʻynagan va „Salamander Guru“ filmlarida qisqa rol ijro etgan[4].

Im „I do, I Do“ (2012) filmida raisning qizi obrazi, "ris II: New Generation" (2013) filmida ajoyib qotil obrazi kabi turli-tuman bosh rollar bilan o‘z faoliyatini yaxshilagan. „Inspiring Generation“ (2014) filmida oʻgay qiz, „Five Enough“ (2015) filmida kollejni tashlab ketgan talaba va „Blow Breeze“ (2015) filmidagi antagonist ayol rollari bilan shuxrat qozongan[5].

Im 2017-yilda „Lovers in Bloom“ filmida beva qolgan politsiyachining bosh rolini ijro etgan, buning uchun u KBS Drama Awards mukofotida „Best Actress in a Daily Drama“ nominatsiyasida gʻolib boʻlgan[6]. Shuningdek, Im oʻsha yili tvN telekanalida efirga uzatiluvchi shu nomdagi Amerika serialiga asoslangan „Criminal Minds“ nomli dramada oʻzini qurbon boʻlib koʻrsatuvchi qotil obrazida rol ijro etgan[7].

Filmografiyasi

[tahrir | manbasini tahrirlash]
Yil Nomi Rol Izohlar Mnb.
2009 4th Period Mystery Im Soo-hyangning birinchi muxlisi Kichik rol
2013 Iris 2: The Movie Kim Yeon-hwa
2014 Love of the Sea (海洋之戀) Xitoy filmi [8]
2016 Eun-ha Eun-ha [9]
Yil Nomi Rol Izohlar Mnb.
2011 New Tales of Gisaeng Dan Sa-ran [10]
Paradise Ranch Lee Da-eun [11]
2012 Salamander Guru and The Shadows Im Soo-min (Epizod 8) [12]
I Do, I Do Yeom Na-ri / Jang Na-ri [13]
2013 Iris II: New Generation Kim Yeon-hwa [14]
2014 Inspiring Generation Teguchi Gaya [15]
2015 Great Stories: The Golden Days of Young-ja Oh Young-ja [16]
2016 Five Enough Jang Jin-joo [17]
Blow Breeze Park Shin-ae / Kang Mi-jung [18]
2017 Lovers in Bloom Moo Goong-hwa [19]
Criminal Minds Song Yoo-kyung [20]
2018 Gangnam Beauty Kang Mi-rae [21]
Top Star U-back Herself (Epizod 3) [22]
2019 Graceful Family Mo Seok-hee [23]
2020 When I Was the Most Beautiful Oh Ye-ji
2022 Woori the Virgin Oh Woo-ri [24]
Doctor Lawyer Geum Seok-yeong [25][26]
2023 Season of Kkokdu Han Gye-jeol [27]
  1. „임수향 :: 네이버 인물검색“. Naver. Qaraldi: 2018-yil 12-fevral.
  2. „<임수향 "'신기생뎐' 처음부터 다시 하고파">“ (ko). Yonhap News Agency (2011-yil 15-iyun).
  3. „ONE Exclusive Interview – Lim Su Hyang“. ONE TV ASIA (2013-yil 28-mart).
  4. „임수향·주상욱, '파라다이스목장' 지각 편성 '수혜'“ (ko). edaily (2011-yil 20-yanvar). 2018-yil 10-iyulda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 2022-yil 4-dekabr.
  5. „Female warrior Im Soo-hyang's mission“. Hancinema. The Donga Ilbo (2012-yil 15-noyabr).
  6. „EXCLUSIVE: The casts of 'Lovers in Bloom' will make us bloom in summer!“. KBS World (2017-yil 29-may).
  7. „'크리미널마인드' 임수향, 피해자 목숨 담보로 NCI와 살벌한 대치“ (ko). TenAsia (2017-yil 15-avgust). 2018-yil 10-iyulda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 2022-yil 4-dekabr.
  8. „韩星林秀香担纲中国影片《海洋之恋》女主角“ (zh). Yonhap News Agency (2014-yil 22-iyul).
  9. Kim, June „EUN-HA Casts LEE Jung-jin and LIM Su-hyang“. Korean Biz Zone (2015-yil 28-aprel).
  10. „<임수향 "'신기생뎐' 처음부터 다시 하고파">“ (ko). Yonhap News Agency (2011-yil 15-iyun).
  11. „임수향·주상욱, '파라다이스목장' 지각 편성 '수혜'“ (ko). edaily (2011-yil 20-yanvar). 2018-yil 10-iyulda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 2022-yil 4-dekabr.
  12. „임수향, '도롱뇽 도사'서 커트 머리 '미소년' 변신“. SBS News (2012-yil 5-mart).
  13. „임수향 '아이두 아이두' 합류…김선아와 연기대결“ (ko). JoongAng Ilbo (2012-yil 15-mart).
  14. „Female warrior Im Soo-hyang's mission“. Hancinema. The Donga Ilbo (2012-yil 15-noyabr).
  15. Lee, Sun-min Iris 2 star takes lead role in new drama“. Korea JoongAng Daily (2013-yil 8-avgust).
  16. „임수향, tvN 단막극 '영자의 전성시대' 주인공“ (ko). Yonhap News Agency (2015-yil 21-yanvar).
  17. „임수향, KBS2 새 주말극 '아이가 다섯' 출연“ (ko). Yonhap News Agency (2015-yil 16-dekabr).
  18. „[POP이슈'불어라 미풍아' 오지은→임수향, 주연 교체 위기 극복할까“] (ko). Herald Corporation (2016-yil 4-oktyabr).
  19. „EXCLUSIVE: The casts of 'Lovers in Bloom' will make us bloom in summer!“. KBS World (2017-yil 29-may).
  20. „'크리미널마인드' 임수향, 피해자 목숨 담보로 NCI와 살벌한 대치“ (ko). TenAsia (2017-yil 15-avgust). 2018-yil 10-iyulda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 2022-yil 4-dekabr.
  21. „'Gangnam Beauty' searches for true meaning of beauty“. The Korea Times (2017-yil 27-iyul).
  22. „'톱스타 유백이' 임수향, 특급 카메오 등장…코믹 연기 폭발“ (ko). Star News (2018-yil 29-noyabr).
  23. „MBN’s weekly drama "Graceful Family" gains huge popularity overseas“. Pulse by Maeil Business News Korea (2019-yil 2-sentyabr).
  24. Ahn Tae-hyun. „오늘부터 우리는' 임수향·성훈·신동욱·홍지윤, 로코 케미로 뭉친다“ [From Today On' Lim Soo-hyang, Sung-hoon, Shin Dong-wook, Hong Ji-yoon, Rocco Chemie Unite] (ko). News1 (2021-yil 6-oktyabr). Qaraldi: 2021-yil 5-oktyabr.
  25. Shim Eom-kyung.. „[단독'믿보배' 임수향, '닥터로이어' 여자주인공 확정…소지섭과 호흡“] (ko). SpoTV News. Naver (2021-yil 20-avgust). Qaraldi: 2021-yil 20-avgust.
  26. Park Soo-in. „임수향 '닥터로이어' 출연 확정, 소지섭과 연기 호흡“ [Im Soo-hyang confirmed to appear in 'Doctor Lawyer', acting with So Ji-sub] (ko). Newsen (2021-yil 25-noyabr). Qaraldi: 2021-yil 25-noyabr.
  27. Yoo Jeong-min. „김정현·임수향, '꼭두의 계절' 캐스팅…탄탄한 호흡 예고“ [Kim Jung-hyeon and Im Soo-hyang cast in 'Season of Kkokdu'... Strong breathing notice] (ko). iMBC (2022-yil 26-sentyabr). Qaraldi: 2022-yil 26-sentyabr.