Dilnaz Axmadiyeva

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Dilnaz
Axmadieva Dilnaz
Foto
Tugʻilgan paytidagi ismi: Axmadieva Dilnaz
Tavalludi sanasi: 1980-yil, 20-noyabr
Tavalludi joyi: Almati, Qozoq SSR
Fuqaroligi: Flag of Qozog`iston Qozog`iston
Kasbi: qoʻshiqchi, aktrisa

Axmadieva Dilnaz Muratovna - 1980-yil 20-noyabrda Almati shahrida dunyoga kelgan. Millati uygʻur.

Otasi — Axmadiev Murat Abduraymovich, Qozogʻiston Respublikasining xalq artisti, Qozogʻiston Respublikasining Parlament Majlisining deputati. Onasi — Ashimova Rizvangul Magametovna, aktrisa, televiziya diktori boʻlib ishlagan.

Qozoq davlat xalqaro tillar universitetining ingliz tili fakultetini bitirgan (2002), tarjimon-referent. Hozirgi kunda Gollivudda akterlik kasb kurslarida oʻqiydi (AQSh).

rus, qozoq, uygʻur, ingliz va ispan (lugʻat asosida) tillarini biladi.

1997-2007-yillarda — „Davlat respublika uygʻur teatri“ RKQK solist-vokalisi.

Hozirgi kunda xususiy mansabi bilan shugʻullanadi.

„Siyqirli alma“ musiqiy filmida (1984), amerika-qozogʻiston birgalikda tasvirga olgan „Kochevniki“ filmida (2003) rol ijro etgan.

Xobbisi — bilyard.

Qiziqib oʻqiydigan adabiyoti — koʻrkam adabiyot, tarixiy romanlar.

17-sentyabr 2011-yili Astana shahridagi restoranlarning birida Dilnaz Axmadieva va xususiy tadbirkor Axmad ismli yigit bilan nikoh toʻyi boʻldi[1]

Diskografiya[tahrir]

  • „Mojet odnajdi“ — 2001
  • „Wapadarim“ — 2002
  • „Zolotoy“ — 2005
  • „Moyo serdse“ — 2007
  • „Lyubovyu zadeti“ — 2010

Manbalar[tahrir]

Havolalar[tahrir]