Kontent qismiga oʻtish

Choi Soo-young

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Choi Soo-young
Tavalludi 10-fevral 1990-yil (1990-02-10) (34 yosh)
Janubiy Koreya
Fuqaroligi Koreya Respublikasi
Kasbi
  • Qoʼshiqchi
  • aktrisa

Choi Soo-young (koreyscha: 최수영 ; 1990-yil 10-fevralda tugʻilgan), Sooyoung nomi bilan tanilgan, janubiy koreyalik qoʻshiqchi, aktrisa va qoʻshiq muallifi.

U 2002-yilda Yaponiyada Route 0 nomli koreys-yapon guruhi aʼzosi edi. 2004-yilda Janubiy Koreyaga qaytgach, 2007-yilda Girls' Generation qizlar guruhining aʼzosiga aylangan, u butun dunyo boʻylab Janubiy Koreyaning eng mashhur qizlar guruhining aʼzosidan biriga aylangan. Guruh faoliyatidan tashqari Sooyoung „The Third Hispital“ (2012), „Dating Agency: Cyrano“ (2013), „My Spring Days“ (2014), „Squad 38“ (2016), "Man in the Kitchen" (2017) kabi turli teledasturlarda rol ijro etgan. 2017-yil oktyabr oyida garchi Sooyoung Girls' Generation aʼzosi boʻlib qolsa ham SM Entertainmentni tark etgan. U Echo Global guruhiga qoʻshilgan va 2019-yilda Saram Entertainmentga oʻtishdan oldin 2018-yilda oʻzining birinchi yakkaxon „Winter Breath“ singlini chiqargan.

Choi 2015-yil iyul oyida sahnada chiqish qilmoqda

2020-yilda Suyoung JTBC telekanalining Run On romantik dramasida suratga tushgan.[1] 2021-yilda u Choy Tae-Jun bilan manhvaga asoslangan Naver TV romantik komediya serialida „So I Married the Anti-fan“ filmida rol ijro etgan[2] va Netflixning „Move to Heaven“ asl serialida paydo boʻlgan.[3] 2022-yilda u KBS2ning „If You Wish Upon Me“ dramasida hospisda hamshira rolida suratga tushadi.[4]

Shaxsiy hayoti

[tahrir | manbasini tahrirlash]

2015-yildan beri Sooyoung retinit pigmentoza kasaliga uchraganlarni davolash uchun pul yigʻish maqsadida „Beaming Effect“ nomli har yili oʻtkaziladigan xayriya auktsion tadbirini oʻtkazadi.[5][6][7] Sooyoung 2009-yilda JeongShin ayollar oʻrta maktabini tamomlagan.[8] U kinoshunoslik boʻyicha taʼlimini davom ettirgan va 2016-yil fevral oyida Chung-Ang universitetini tamomlab, bitiruv marosimida Lifetime achievement mukofotini olgan. Uning hamkasbi Girls' Generation aʼzosi Kwon Yuri ham xuddi shu universitetda tahsil olgan.[9] Sooyoung 2013-yildan beri Jung Kyung-ho bilan ishqiy munosabarda.[10]

Diskografiyasi

[tahrir | manbasini tahrirlash]
Nom Yil Peak chart Albom
KOR
"Winter Breath" (겨울숨) 2018 Albomsiz singl
"Feeling Only You" (너만을 느끼며) 2009 The Blue — The First Memories
"Letʼs Get Away"
(James Lee featuring Sooyoung)
2018 The Light
"Be Yourself" (너니까 너답게) 2020 Albomsiz singl
"I Am" 2005 Inuyasha OST
"Kkok" () 2008 Working Mom OST
"Wind Flower" (바람꽃) 2014 My Spring Days OST

Filmografiyasi

[tahrir | manbasini tahrirlash]
Yil Nom Rol Izohlar Mnb.
2003 Silmido Soo Young Ikkinchi darajali rol
2008 Hello, Schoolgirl Jeong Da-jeong [11]
2012 I AM. Oʻzi [12]
2015 SMTown: The Stage Oʻzi [13]
2019 The Poem, My Old Mother Narration Asosiy rol
Memories of a Dead End Yumi Bosh rol [14]
Girl Cops Jang-mi Ikkinchi darajali rol [15]
A Little Princess Adult Gongju Maxsus koʻrinish [16]
2021 New Year Blues Oh Wol Asosiy rol [17]
  1. „JTBC 새 드라마 '런온' 임시완X신세경 특급 조합 완성“ (Ko). news.jtbc. 26-iyun 2020-yilda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 3-avgust 2020-yil.
  2. „[SBS Star Sooyoung & Choi Tae Jun Confirmed to a New Drama“]. SBS News (13-avgust 2018-yil). 9-oktabr 2020-yilda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 13-avgust 2018-yil.
  3. Kang Hyo-jin. „[단독최수영, 넷플릭스 '무브 투 헤븐' 출연…이제훈과 호흡“] (ko). sportstvnews (30-aprel 2021-yil). 1-may 2021-yilda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 30-aprel 2021-yil.
  4. Park Jaehwan. „최수영, KBS 수목드라마 ʻ당신이 소원을 말하면’ 호스피스 간호사“ (ko). KBS Entertainment (15-iyul 2022-yil). Qaraldi: 15-iyul 2022-yil.
  5. Yoon Sarah. „SNSD'S Sooyoung shows love for RP patients“. Kpop Herald (27-yanvar 2015-yil). 21-sentabr 2016-yilda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 28-mart 2016-yil.
  6. Jung Min-kyung. „SNSD Sooyoung holds charity auction“. Kpop Herald (20-mart 2016-yil). 12-avgust 2016-yilda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 28-mart 2016-yil.
  7. „수영 아버지 투병 망막색소변성증 어떤 질환? '후천성 3대실명원인'“ (ko). Newsen (13-fevral 2013-yil). 13-aprel 2016-yilda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 29-mart 2016-yil.
  8. „'고교 졸업' 소녀시대의 윤아-수영, "3월부터 캠퍼스에서 만나요"“. The Chosun Ilbo (11-fevral 2009-yil). 17-iyul 2015-yilda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 15-iyul 2015-yil.
  9. Kim Soo-hyang. „Stars get B.A. degrees from ChungAng Univ.“. The Korea Herald (10-fevral 2016-yil). 21-sentabr 2016-yilda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 28-mart 2016-yil.
  10. „Soo-young and Jung Kyung-ho Officially an Item“. The Chosun Ilbo (6-yanvar 2014-yil). 20-oktabr 2015-yilda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 9-yanvar 2014-yil.
  11. „소녀시대 수영, '순정만화'로 스크린 신고식“ (ko). The Dong-a Ilbo (28-noyabr 2008-yil). 17-aprel 2016-yilda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 29-mart 2016-yil.
  12. „Documentary Shows Top K-Pop Singers Behind the Scenes“. The Chosun Ilbo (2-may 2012-yil). 29-sentabr 2018-yilda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 4-may 2012-yil.
  13. „'SM타운' 공연실황 다큐, 8월13일 국내개봉 확정“ (ko). Xports News (9-iyul 2015-yil). 30-yanvar 2016-yilda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 9-iyul 2015-yil.
  14. „Choi Soo-young to star in 'Memories of a Dead End'“. Kpop Herald (22-mart 2018-yil). 28-iyul 2020-yilda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 22-mart 2018-yil.
  15. „Casting complete for new film 'Girl Cops'“. Kpop Herald. Herald Corporation (9-iyul 2018-yil). 9-avgust 2020-yilda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 9-iyul 2018-yil.
  16. „'감쪽같은 그녀' 최수영, 감쪽같은 특별출연..감독 "전체를 해석하는 배우"“ (ko). 일간스포츠 (4-dekabr 2019-yil). 28-iyul 2020-yilda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 9-dekabr 2019-yil.
  17. „'새해전야' 김강우X유인나→유연석X이연희, 신선도 100% 캐스팅 라인업 완성“ (ko). hankyung (28-iyul 2020-yil). 28-iyul 2020-yilda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 28-iyul 2020-yil.