Angelina Jolie

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Angelina Jolie
Foto
Tugʻilgan paytidagi ismi: Angelina Jolie Voight
Tavalludi sanasi: 1975-yil, 4 iyun
Tavalludi joyi: Los Anjeles, AQSh
Fuqaroligi: AQSh, Kambodja
Kasbi: aktrisa
Faoliyat yillari: 1982, 1993-yildan

Angelina Jolie 1975- yil 4 iyunda, AQSh - Los Anjelesda dunyoga keldi. Mashhur, Oscar sazovori aktyor John Voightning qizi bo'lgan AQSh kinoaktrisasining to'liq ismi Angelina Jolie Voight.

Angelina Lee Starsberg Teatr maktabini bitirigandan so'ng London, New York va Los Angelesda professional modellik qildi. Hozirda mashxur aktyor Brad Pitt bilan birgalikta turmush qurishni rejalashtirishyapti. Angelina 2 marta turmush qurib ajrashdi. Bu 2 turmushi 3 yildan iborat bo'ldi. 1996-1999 yillarida Johnny Lee Miller bilan, 2000-2003 yillari orasida esa Billy Bob Thornton bilan turmush qurgan edi. Keyinchalik 2004-yil Mr. And Mrs. Smith filmida mashxur aktyor Brad Pitt bilan tanishdi, 2006-yilda esa Shiloh Nouvel Jolie Pittni dunyoga keltirdi. Shiloh, Brad va Angelinaning o'z qizlari. Hozirda Angelina va Brad Shiloh va asrab olgan farzandlari Maddox, Zahara va Pax bilan bir butun oila kabi yashashmoqda. Yaqindagina Jolie reportajlarning birida 14 farzandi bo'lishini hohlagani va Brad Pitt bilan juda bahtli ekanligi haqida gapirdi.Hozirda juftlik ajrashish yoqasida.

Qiziqarli Malumotlar[tahrir]

  • Vujudida 12ta tatusi bo'lgan Joliening, qo'lida tarjimasi Vahshiy yurakli bo'lishiga qaramay qafaslarga tushganlar uchun bir duo... degan bir tatusi mavjuddir.
  • Aktrisa Shiloh Nouveldan tashqari 3ta farzandini asrab olgan. Maddox'ni Kambodjadan, Zahara Marleyni Efiopiyadan va Paxni esa Vietnamdan.
  • 2005-yilning avgust oyida Kambodjaa davlatiga bergan yordamlarini qarshiligida Kambodja Prezidentidan Kambodja fuqaroligini qozongan.
  • Girl Interrupted filmida Eng yaxshi yordamchi aktrisa Oscar mukofotini oldi.

Filmografiya[tahrir]

Yil Film Ro'l
1982 Chiqishni izlash Tosh
1993 Kiborg 2: Shisha soyasi Kazella "Kash" Riz
1995 Hakerlar Keyt Libbi
1996 Oy cho‘li Eliyanor "Eli" Rigbi
Italyancha muhabbat Gina Malakiki
Yolg‘on olovi Margret "Legs" Sadoviski
1997 Xudo bilan o‘ynash Kler
Haqiqiy ayol (TV) Jorjiyia Virjinia Lousher Vudz
Jorj Vallas (TV) Korneliya Vallas
1998 Giya (TV) Giya Mari Karanji
Do‘zax oshxonasi Gloriya MakNeri
Qalb o‘yini Joan
Temirni surish Mari Bell
1999 Suyak kolleksioneri Ameliya Donaj
Qiz, to‘siq Liza Rou
2000 60 soniya tugadi Sara Svay Vayland
2001 Lara Kroft: Qabr toshi Lara Kroft
Ajabtovur gunoh Juliya Rusell/Boni Kedl
2002 Hayot yoki o‘xshashlik Lani Kerrigan
2003 Lara Kroft Qabr tishi: Hayot belanchagi Lara Kroft
Chegaradan keyin Sara Jordan
2004 Daromadli yashash Illiyana Skott
Akula ertagi Lola (voice)
Osmon kapitani va dunyo kelajagi Franki
Aleksandr Olimpia
2005 Janob Smit & Smit xonim Jeyn Smit
2006 Yolg‘on vasvasasi Klover Uilson
2007 Qudratli qalb Mariana Perl
Beovulf ona Grendel
2008 Bezori Foks
Kung Fu Panda Usta Yoplbars (ovoz)
O‘zgarish Kristin Kollinz
Atlasni yelkaga qisib Dagni Taggart
2010 Kungfu Pandaning maxsus bayrami Yo‘lbarsoy
2011 Kung Fu Panda 2 Usta Yo‘lbars
2014 Kleopatra Kleopatra
2016 Kung Fu Panda 3 Usta Yo‘lbars

Rejissyor[tahrir]