Angelina Jolie

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Angelina Jolie

Jolie 2014-yilda
Tugʻilishi
Angelina Jolie Voight

1975-yil, 4 iyun
Fuqaroligi AQSh, Kambodja
Kasbi aktrisa

Angelina Jolie Voight (4-iyun 1975-yilda tugʻilgan) — amerikalik aktrisa. Uning otasi Oscar (Akademiya) sazovori John Voight hisoblanadi.

Angelina Lee Starsberg Teatr maktabini bitirigandan soʻng London, New York va Los Angelesda professional modellik qildi. Hozirda mashxur aktyor Brad Pitt bilan birgalikta turmush qurishni rejalashtirishyapti. Angelina 2 marta turmush qurib ajrashdi. Bu 2 turmushi 3 yildan iborat boʻldi. 1996-1999 yillarida Johnny Lee Miller bilan, 2000-2003 yillari orasida esa Billy Bob Thornton bilan turmush qurgan edi. Keyinchalik 2004-yil Janob Smith & Smith xonim filmida mashhur aktyor Brad Pitt bilan tanishdi, 2006-yilda esa Shiloh Nouvel Jolie Pittni dunyoga keltirdi. Shiloh, Brad va Angelinaning oʻz qizlari. Hozirda Angelina va Brad Shiloh va asrab olgan farzandlari Maddox, Zahara va Pax bilan bir butun oila kabi yashashmoqda. Yaqindagina Jolie reportajlarning birida 14 farzandi boʻlishini xohlagani va Brad Pitt bilan juda baxtli ekanligi haqida gapirishdi. Hozirda juftlik ajrashish yoqasida.

Qiziqarli maʼlumotlar[tahrir]

  • Vujudida 12ta tatusi boʻlgan Joliening, qoʻlida tarjimasi Vahshiy yurakli boʻlishiga qaramay qafaslarga tushganlar uchun bir duo… degan bir tatusi mavjuddir.
  • Aktrisa Shiloh Nouveldan tashqari 3ta farzandini asrab olgan. Maddox’ni Kambodjadan, Zahara Marleyni Efiopiyadan va Paxni esa Vietnamdan.
  • 2005-yilning avgust oyida Kambodjaa davlatiga bergan yordamlarini qarshiligida Kambodja Prezidentidan Kambodja fuqaroligini qozongan.
  • Girl Interrupted filmida Eng yaxshi yordamchi aktrisa Oscar mukofotini oldi.

Filmografiya[tahrir]

Yil Film Rol
1982 Chiqishni izlash Tosh
1993 Kiborg 2: Shisha soyasi Kazella „Kash“ Riz
1995 Hakerlar Keyt Libbi
1996 Oy choʻli Eliyanor „Eli“ Rigbi
Italyancha muhabbat Gina Malakiki
Yolgʻon olovi Margret „Legs“ Sadoviski
1997 Xudo bilan oʻynash Kler
Haqiqiy ayol (TV) Jorjiyia Virjinia Lousher Vudz
Jorj Vallas (TV) Korneliya Vallas
1998 Giya (TV) Giya Mari Karanji
Doʻzax oshxonasi Gloriya MakNeri
Qalb oʻyini Joan
Temirni surish Mari Bell
1999 Suyak kolleksioneri Ameliya Donaj
Qiz, toʻsiq Liza Rou
2000 60 soniya tugadi Sara Svay Vayland
2001 Lara Kroft: Qabr toshi Lara Kroft
Ajabtovur gunoh Juliya Rusell/Boni Kedl
2002 Hayot yoki oʻxshashlik Lani Kerrigan
2003 Lara Kroft Qabr toshi: Hayot belanchagi Lara Kroft
Chegaradan keyin Sara Jordan
2004 Daromadli yashash Illiyana Skott
Dengiz ahli Lola (ivoz)
Osmon kapitani va dunyo kelajagi Franki
Aleksandr Olimpia
2005 Janob Smith & Smith xonim Jane Smith
2006 Yolgʻon vasvasasi Klover Uilson
2007 Qudratli qalb Mariana Perl
Beovulf ona Grendel
2008 Bezori Foks
Kung Fu Panda Usta Yoʻlbars (ovoz)
Oʻzgarish Kristin Kollinz
Atlasni yelkaga qisib Dagni Taggart
2010 Kungfu Pandaning maxsus bayrami Yoʻlbarsoy
2011 Kung Fu Panda 2 Usta Yoʻlbars
2014 Kleopatra Kleopatra
2016 Kung Fu Panda 3 Usta Yoʻlbars

Rejissor[tahrir]

Manbalar[tahrir]

Havolalar[tahrir]