Luc Besson

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Luc Besson
Foto
Tavalludi sanasi: 18 mart, 1959-yil
Tavalludi joyi: Parij, Fransiya
Fuqaroligi: Fransiya
Kasbi: kinorejissyor
ssenariychi
prodyuser
IMDb: ID 0000108
www.luc-besson.com

Luc Besson (talaffuzi:Lyuk Besson; 1959-yil, 18 martda Parijda tugʻilgan) — mashhur fransuz kinorejissyori, ssenariychi va prodyuser.

Filmografiya[tahrir]

Rejissyor[tahrir]

  1. 1981 — Ohirgidan bitta oldingi / Avant dernier, L'
  2. 1983 — Soʻnggi jang / Dernier combat, Le
  3. 1985 — Yerosti / Subway
  4. 1988 — Moviy jarlik / Grand bleu, Le
  5. 1990 — Nikita / Nikita
  6. 1991 — Atlantida / Atlantis
  7. 1994 — Leon / Léon
  8. 1997 — Beshinchi element / Fifth Element, The
  9. 1999 — Janna d’Ark / Messenger: The Story of Joan of Arc, The
  10. 2005 — Farishta-A / Angel-A
  11. 2006 — Artur va miniputlar / Arthur and the Minimoys

Prodyuser[tahrir]

  1. 1981 — Ohirgidan bitta oldingi / Avant dernier, L
  2. 1983 — Soʻnggi jang / Dernier combat, Le
  3. 1984 — / Ne quittez pas
  4. 1985 — Yerosti / Subway
  5. 1986 — Kamikadze / Kamikaze
  6. 1988 — Moviy jarlik / Grand bleu, Le
  7. 1990 — Nikita / Nikita
  8. 1991 — Atlantida / Atlantis
  9. 1991 — Sovuq oy / Lune froide
  10. 1992 — / Chasse gardée
  11. 1992 — / Mamies, Les
  12. 1993 — Arsloncha / Enfant lion, L
  13. 1994 — Leon / Léon
  14. 1995 — Ahmoqlar / Truffes, Les
  15. 1997 — Yutish mumkin emas / Nil by Mouth
  16. 1998 — Taksi / Taxi
  17. 1999 — Janna d’Ark / Messenger: The Story of Joan of Arc, The
  18. 1999 — / Cour interdite
  19. 2000 — Chiqish / Exit
  20. 2000 — Danser / Dancer, The
  21. 2000 — Taksi 2 / Taxi 2
  22. 2001 — Vasabi / Wasabi
  23. 2001 — Ajdarhoning oʻpichi / Kiss of the Dragon
  24. 2001 — 15 avgust / 15 août
  25. 2002 — Tashuvchi / Transporter, The
  26. 2002 — Blansh / Blanche
  27. 2002 — Farishtaning terisi / Peau d’ange
  28. 2002 — Xaos va hohish / Turbulence des fluides, La
  29. 2003 — Mishel Valyan: Tezlik ishtiyoqi / Michel Vaillant
  30. 2003 — Surbet / Cheeky
  31. 2003 — Qonli oʻrim / Haute tension
  32. 2003 — Otbivnayalar / Côtelettes, Les
  33. 2003 — Fanfan lola / Fanfan la tulipe
  34. 2003 — Тристан / Tristan
  35. 2003 — Men, Sezar / Moi César, 10 ans 1/2, 1m39
  36. 2003 — Baxt hech qancha turmaydi / Felicità non costa niente, La
  37. 2003 — Taksi 3 / Taxi 3
  38. 2003 — Kulgu va jazo / Rire et châtiment
  39. 2003 — Ong Bak / Ong-bak
  40. 2004 — 13 tuman / Banlieue 13
  41. 2004 — Nyu York taksisi / Taxi
  42. 2004 — Yolgʻon, hiyonat va shunga oʻxshash narsalar… / Mensonges et trahisons et plus si affinités…
  43. 2004 — Aniq nusha/À ton image
  44. 2004 — Qizil daryolar 2: Apokalipsis farishtalari / Rivières pourpres II — Les anges de l’apocalypse, Les
  45. 2005 — Farishta-A / Angel-A
  46. 2005 — Qora yashik / Boîte noire, La
  47. 2005 — Stenli Kubrik boʻlmoq / Colour Me Kubrick: A True…ish Story
  48. 2005 — / Bunker paradise
  49. 2005 — Revolver / Revolver
  50. 2005 — / Entre ses mains
  51. 2005 — Tashuvchi 2 / Transporteur II, Le
  52. 2005 — Keyingisi! / Au suivant!
  53. 2005 — Uch qabr / Three Burials of Melquiades Estrada, The
  54. 2005 — / Imposture
  55. 2005 — / Nordeste
  56. 2005 — / Akoibon
  57. 2005 — Suflyor / Souffleur, Le
  58. 2005 — Ze film / Ze film
  59. 2005 — Kuchuk Denni / Danny the Dog
  60. 2006 — Artur va miniputlar / Arthur and the Minimoys
  61. 2006 — / Ne le dis à personne
  62. 2006 — / Michou d’Auber
  63. 2006 — Sevgi va boshqa falokatlar / Love and Other Disasters
  64. 2006 — Jungli / Jungle, La
  65. 2006 — / Dikkenek
  66. 2006 — / Avril
  67. 2006 — Qoʻshiqchi boʻlgan paytimda / Quand j'étais chanteur
  68. 2006 — / Meurtrières
  69. 2006 — / Les Filles du botaniste
  70. 2006 — Sir / The Secret
  71. 2006 — Qaroqchi qizlar / Bandidas
  72. 2006 — Flora Plam / Flora Plum
  73. 2007 — / Hitman
  74. 2007 — Taksi 4 / Taxi 4
  75. 2007 — / Un château en Espagne
  76. 2007 — / Invité, L
  77. 2008 — Miss iyun / Come Like Shadows
  78. 2008 — / Ruby Tuesday

Ssenariychi[tahrir]

  1. 1981 — Ohirgidan bitta oldingi / Avant dernier, L'
  2. 1983 — Soʻnggi jang / Dernier combat, Le
  3. 1985 — Yerosti / Subway
  4. 1986 — Kamikadze / Kamikaze
  5. 1988 — Moviy jarlik / Grand bleu, Le
  6. 1990 — Nikita / Nikita
  7. 1993 — Qotil / Point of No Return
  8. 1994 — Leon / Léon
  9. 1997 — 2001 — Nikita (serial) / La Femme Nikita
  10. 1997 — Beshinchi element / Fifth Element, The
  11. 1998 — Taksi / Taxi
  12. 1999 — Janna d’Ark / Messenger: The Story of Joan of Arc, The
  13. 2000 — Taksi 2 / Taxi 2
  14. 2000 — Danser / Dancer, The
  15. 2001 — Vasabi / Wasabi
  16. 2001 — Ajdarhoning oʻpichi / Kiss of the Dragon
  17. 2001 — Yamakasi: Yangi samuraylar / Yamakasi — Les samouraïs des temps modernes
  18. 2002 — Tashuvchi / Transporter, The
  19. 2003 — Mishel Valyan: Tezlik ishtiyoqi / Michel Vaillant
  20. 2003 — Fanfan lola / Fanfan la tulipe
  21. 2003 — Taksi 3 / Taxi 3
  22. 2004 — 13 tuman / Banlieue 13
  23. 2004 — Nyu York taksisi / Taxi
  24. 2004 — Qizil daryolar 2: Apokalipsis farishtalari / Rivières pourpres II — Les anges de l’apocalypse, Les
  25. 2005 — Farishta-A / Angel-A
  26. 2005 — Revolver / Revolver
  27. 2005 — Tashuvchi 2 / Transporteur II, Le
  28. 2005 — Kuchuk Denni / Danny the Dog
  29. 2006 — Artur va miniputlar / Arthur and the Minimoys
  30. 2006 — Qaroqchi qizlar / Bandidas
  31. 2007 — Taksi 4 / Taxi 4

Aktyor[tahrir]

  1. 1981 — Ohirgidan bitta oldingi /Avant dernier, L
  2. 1984 — /Ne quittez pas
  3. 1985 — Yerosti /Subway
  4. 1988 — Moviy jarlik /Grand bleu, Le
  5. 2000 — Taksi 2 /Taxi 2

Operator[tahrir]

  1. 1991 — Atlantida / Atlantis

Havolalar[tahrir]