Deftones

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Deftones
Deftones live brixton academy 2007.jpg
Kelib chiqishi Sakramento, Kaliforniya
Mamlakat AQSH bayrogʻi AQSH
Faoliyat 1988 — bugun
Janr alternative metal
alternative rock
experimental rock
Leybl Warner Music
Maverick Records
Tarkib Chino Moreno
Abe Cunningham
Chi Cheng
Frank Delgado
Stephen Carpenter
Veb-sahifa www.deftones.com

Deftones (Deftouns) — kaliforniyalik experimental alternative rock uslubida ijod qiluvchi Grammy mukofotining sohibi boʻlgan musiqiy guruh.

Guruh tarkibiga Chino Moreno, Chi Cheng, Eyb Kanningam, Stiven Karpenter va Frank Delgado kiradilar. Ohirgisi uchinchi studiyaviy albom — „White Pony“ (2000)dan boshlab guruhning toʻlaqonli aʼzosidir. „White Pony“ koʻpchilik tomonidan guruhning eng yaxshi relizi deb hisoblanib kelmoqda. Ularning birinchi albomligi — „Adrenaline“ 1995-yili, KoYanning debyut diskidan bir yil oʻtganidan soʻng chiqadi. Bu ikki guruh nu metal janrining asoschilari deb hisoblanadilar. KoYan koʻproq kommers jihatdan foydaliroq boʻlsa ham, aynan Deftones’ning stilistikasi bunday xil kollektivlar ichida eng ommaviy boʻlgan Limp Bizkit (guruh Deftones’ga „ilhom berganligi“ uchun koʻp marotaba oʻzlarining bukletlarida va qoʻshiq matnlarida minnatdorchilik bildiradi) va Linkin Park tomonidan oʻzlashtiriladi. Agar birinchilar konsertlarida „7 Words“ (debyut albomdan) qoʻshigʻini ijro etgan boʻlsalar, ikkinchilari esa „My Own Summer“ („Around the Fur“ albomidan, 1997) qoʻshigʻini kuylaganlar.

Tarkib[tahrir]

Diskografiya[tahrir]

  • Adrenaline (1995)
  • Around the Fur (1997)
  • White Pony (2000)
  • Deftones (2003)
  • B-Sides & Rarities (2005)
  • Saturday Night Wrist (2006)

Singllar[tahrir]

  • 7 Words (1995)
  • Bored (1996)
  • My Own Summer (Shove It) (1997)
  • Be Quiet and Drive (Far Away) (1998)
  • Change (In the House of Flies) (2000)
  • Back To School (Mini Maggit) (2000)
  • Digital Bath (2001)
  • Minerva (2003)
  • Hexagram (2003)
  • Hole In The Earth (2006)
  • Mein (2007)

Havolalar[tahrir]