Andranik Madadyan

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Andranik Madadyan
Andy in dc 1 09.jpg
Maʼlumot
Taxallusi "Andy"
Tavallud topgan sanasi va joyi 1956-yil, 15-aprel, Eron bayrogʻi Eron , Tehron
Yo'nalishi Pop
Kasbi qoʻshiqchi
Faoliyat yillari 1985 - ...

Andranik Madadyan (ingl. Andranik Madadian, arm. Աճընքոկը Մահադեան, fors. میتیدغی تمئدهلاث) - Eronlik arman millatiga mansub qoʻshqichi. 1956-yilning 15-aprel kuni Tehronda tugʻilgan. Andranik Madadyan koʻproq «Andy» taxallusi bilan mashhur.

Biografiyasi va karyerasi[tahrir]

Andranik Madadyan oʻz karyerasini 80-yillarda Andy&Kouros dueti tarkibida boshladi. 1985-1992-yillarda ushbu guruhning toʻrtta albomi chiqdi. Ushbu albomlar tufayli Andranik Madadyan butun Eron-Fors pop-musiqasi tarixida eng mashhur qoʻshiqchiga aylandi. 1992-yilda Kouros guruhi tarqalib ketdi va Andranik Madadyan yakka sol karyerasini boshladi. Andranik toʻrt marta yilning eng yaxshi Arman qoʻshiqchisi va oʻnyillikning eng yaxshi Fors qoʻshiqchisi deb topildi. Yakka sol karyerasi davomida 15 ta albom chiqardi.

Andranik Madadyan fors, arman, arab, hind, ingliz va ispan tillarini biladi. Hozirda AQSHning Los-Anjeles shahrining arman mahallasida istiqomad qiladi.

Diskografiya[tahrir]

«Kouros» safida[tahrir]

  • 1985: Khastegari
  • 1988: Parvaz
  • 1990: Balla
  • 1991: Goodbye
  • 2006: Andy & Kouros Vol. 1
  • 2006: Andy & Kouros Vol. 2

Oʻz albomlari[tahrir]

  • 1992: Beegharar
  • 1994: Laili
  • 1995: Tanhaee
  • 1996: Devoted
  • 1998: Silk Road
  • 1999: Nune
  • 2000: Andy My Heart...
  • 2001: Yaran
  • 2002: Khalvateh Man
  • 2003: Orere Seero
  • 2004: Platinum
  • 2006: City of Angels
  • 2007: Airport

Havolalar[tahrir]