Alice in Chains

Vikipediya, ochiq ensiklopediya
Alice in Chains
Alice In Chains.jpg
Kelib chiqishi Sietl
Mamlakat AQSH bayrogʻi AQSh
Faoliyat 19872002,
2005–bugun
Janr Alternative metal
Grunge
Hard rock
Heavy metal
Leybl Columbia Records
Tarkib Jerry Cantrell
Sean Kinney
Mike Inez
William DuVall
Sobiq aʼzolar Mike Starr
Layne Staley
Veb-sahifa www.aliceinchains.com

Alice in ChainsSietllik Amerika rock guruhi. 1980-yillarning oxirida tashkil topgan boʻlib, heavy metal va grunge janrlarida ijod qiladi. Nirvana, Pearl Jam va Soundgarden bilan bir qatorda grungening eng muvaffaqiyatli toʻrtligiga kiradi.

Diskografiya[tahrir]

Studiyaviy albomlar[tahrir]

  • Facelift (1990)
  • Dirt (1992)
  • Alice in Chains (1995)

EPlar[tahrir]

  • We Die Youngʻ' (1990)
  • Sap (1992)
  • Jar of Flies (1994)

Havolalar[tahrir]